Social Media

Romantični pobeg na Kozjansko in razvajanje v Glampingu Olimia

Spanje pod zvezdami, prebujanje ob ptičjem petju, jutranja kava v zasebnem jacuzziju pred šotorom, razgled na prekrasno zeleno okolico, bogato založena košara z božanskimi lokalnimi dobrotami za zajtrk ... nekako takole sva začela najin prvi letošnji poletni oddih. Pravljično ane?

Romantični vikend oddih v Termah Olimia


Glamping Olimia Adria Village

Glamping Olimia je pravi raj, skriti biser odmaknjen v zavetju narave, kjer dobiš občutek, da si v čisto drugem svetu. Po lesenem podestu se sprehodiš do svojega šotora, tam pa te prevzame njegova estetska zunanjost in očara stilsko dovršena notranjost. V šotoru imaš zares vse kar potrebuješ - ravno pravšnjo kuhinjo, dve zakonski postelji (eno na galeriji oz. tik pod streho ter drugo spodaj), televizijo (ki je sicer ne potrebuješ), zvočnike (ki se enostavno povežejo s pametnim telefonom in dodajo še tisto piko na i, če želiš ustvariti popolno vzdušje), kopalnico (z vsem kar sodi zraven) in jedilnico, na podestu pred šotorom pa še dva ležalnika in zunanjo jedilno mizo. In najboljša reč? Skoraj vsak šotor ima zasebni jacuzzi! Za rajsko doživetje in kraljevsko razvajanje pa nadvse prijazno osebje to čarobno izkušnjo začini še z božanskim zajtrkom! Vnaprej si namreč izbereš kaj želiš, nato pa te zjutraj na tvoji terasi pričaka lična košarica z lokalnimi dobrotami! Še sreča, da je bilo vreme ravno prav kislo, da sva v Glampingu preživela več časa, kot bi sicer, če bi raziskovala še okolico. Ambient te rasnično tako prevzame, da tam zlahka preživiš cel dan, dva, tri!

Wellness Orhidelia

Vikend oddih in deževno vreme pa sva seveda izkoristila tudi za razvajanje v Wellnessu Orhidelia. Ena izmed večjih prednosti je vsekakor to, da je vstop dovoljen samo odraslim. Tako lahko zares uživaš v miru in se prepustiš razvajanju! V Wellnesu so na voljo vrhunski notranji in zunanji bazeni, svet savn in masaže v Spa Amali, vse to pa se nahaja v dovršenem ambientu, ki že navzven vabi s svojo arhitekturno pojavo. V Wellnessu se nahaja tudi restavracija Pomum, kjer si lahko privoščiš kozarec penine, sladoled ali pa okusno kosilo. Midva sva se odločila za slednje in poskusila olimski sir na žaru ter azijske testenine s kozicami - bilo je odlično!


Wellness Orhidelia je prava oaza miru


Kulinarično doživetje

V Termah Olimia poskrbijo tudi za razvajanje brbončic! Poleg okusnega zajtrka, ki naju je ob jutrih pričakal na terasi šotora, sva si privoščila še kosilo v restavraciji Pomum v sklopu Wellnessa Orhidelia in kosilo v 100% brezglutenski restavraciji Lipa, večerjala pa sva v hotelu Sotelia. Nivo kulinarike je definitivno presegel najina pričakovanja in prav vsak obrok je bil odličen! Poleg gurmanskih užitkov naju je navdušila tudi izjemna prijaznost osebja in pa arhitekturna dovršenost vseh ambientov.


Vsako jutro te pred šotorom za zajtrk pričaka košarica okusnih lokalnih dobrot


Okusna kosila v sklopu hotelskih restavracij, Restavracije Lipa in Pomum


Zanimivosti v okolici


Jelenov greben

V neposredni bližini Term Olimia se nahajajo številne izletniške točke. Midva sva se zaljubila v Jelenov greben - razgledno točko, kjer se lahko od blizu srečaš z nadvse prikupnimi jelenčki. Skupaj z mufloni prosto tekajo po prostranem pobočju, z malce sreče pa se ti približajo in, tisti ne preveč sramežljivi, ti jedo zrna koruze kar iz dlani. Zares posebno doživetje, ki te v trenutku napolni z gromozansko mero veselja in navdušenja. Na Jelenovem grebenu pa se nahaja tudi gostilna in trgovinica, kjer si lahko privoščiš lokalne dobrote.


Minoritski samostan

V neposredni bližini Jelenovega grebena se nahaja tudi prekrasen Minoritski samostan. V njem si lahko ogledaš eno izmed najstarejših lekarn v Evropi, bogato okrašeno s freskami. Pred samostanom pa se bohoti čudovit zeliščni vrt z več kot dvesto različnimi vrstami rastlin. V času najinega obiska je vse cvetelo in morje barv ter vonjav te popelje v čisto drug svet! Pri patrih pa lahko v majhni trgovinici, ki se nahaja znotraj samostana, kupiš tudi kakšen njihov domač izdelek - na voljo imajo predvsem ogromno zbirko čajev.


Čokoladnica Olimje

Le mostiček stran se nahaja še Čokoladnica Olimje, kjer čokolado izdelujejo po starih receptih njihovega pradeda, ki je sicer čokolado izdeloval in prodajal na Dunaju v času pred svetovno vojno. Vsa čokolada je ročno izdelana v proizvodnji, ki se skriva za Čokoladnico, na voljo pa imajo številne okuse in kombinacije. Midva sva se posladkala s pralinami in bile so odlične!


Domačija Haler

Na poti do Term sva se ustavila še pri Domačiji Haler, kjer v lastni pivovarni varijo svetlo in temno pivo iz hmelja, pridelanega v Savinjski dolini. Midva sva se odločila za zeleno pivo, pritegnila naju je seveda barva, in bilo je prav okusno!

Stolp zdravja in veselja na Rudnici

Za najlepši razgled daleč naokoli priporočava obisk razglednega Stolpa zdravja in veselja na Rudnici. Na 40 metrov visok stolp vodi 185 stopnic, z vrha pa se odpre pogled na okoliške griče in doline, pa vse do Hrvaške in menda ob lepem vremenu seže tudi do Alp. V neposredno bližino stolpa se da pripeljati z avtomobilom mimo gradu Podčetrtek, sicer pa se na označeno pešpot lahko odpravite iz središča Podčetrtka ali celo kar iz glampinga Olimia.


Grad Podsreda

Za grad Podsreda pravijo, da je najbolj grajski med gradovi na Slovenskem in zares naju je očaral s svojo veličastno zunanjostjo, žal pa sva bila prepozna, da bi ga podrobneje raziskala. Menda grad zaživi prav v poletnih mesecih, ko tam potekajo številni koncerti in prireditve, občasno pa prirejajo tudi grajski kino pod zvezdami.


Pilštanj

Sredi kozjanskih gričev se dviga prav posebna vasica, ena najstarejših v Sloveniji nasploh in kraj, kjer je na griču nad vasjo in kozjansko dolino spodaj stal eden pomembnejših gradov v regiji in v katerem naj bi se rodila slovita Ema Krška. Danes se je možno sprehoditi skozi starodavno vasico, kjer še zdaj stoji sramotilni steber - pranger, stara vaška lipa in cerkev sv. Mihaela. Nekatere stavbe so v že res slabem stanju in tudi gradu ni več, a se med sprehodom res čuti nekakšna posebna energija, ki ti da slutiti, da si na res posebnem kraju. Na robu vasi pa se nahaja tudi kamniti osamelec imenovan Ajdovska žena, ki je kljub označbam in velikemu trudu nikakor nisva mogla najti.

Ostale zanimivosti

Z najinega seznama med najinim obiskom Term Olimja nisva uspela odkljukati vseh izletniških točk. Med zanimivosti v okolici spada še Planetarij Odiseja, ki te popelje na edinstveno potovanje po vesolju; Dežela pravljic in domišljije v Olimju, za najmlajše raziskovalce; Gruska in Lurška jama; Šola moje mame v Kozjem, z učilnico iz časov Kraljevine Jugoslavije.

Kolesarske in pešpoti na Kozjanskem

Žal je bil najin deževni vikend prekratek za aktivnosti v naravi, a neskončni zeleni griči in gozdovi, ki se vijejo vzdolž prostranih travnikov in vinogradov, kar kličejo po odkrivanju! Območje Kozjanskega je pod Unescovo zaščito, posebno pa je prav zaradi svoje preprostosti, neokrnjene narave, prijaznosti domačinov in številnih možnosti za razvajanje.


Kolesarjenje

Ena izmed najbolj znanih kolesarskih poti v teh koncih je Kozjanski krog, ki meri 52 kilometrov in  dobrih 1250 višincev. Razgledna pot se prične v Podčetrtku in vodi skozi Olimje, Plištajn, Kozje, Podsredo, Virštajn, Ivanič Miljanski in Miljano.

Malenkost krajša in enostavnejša pa je tura iz Podčetrtka do Rogaške Slatine, ki v celoti vodi po 14-kilometrski kolesarski stezi. Za kolesarje je po Kozjanskem, Obsotelju in Hrvaškem Zagorju sicer urejenih 35 kolesarskih tras, ki si jih lahko ogledaš tu in tu. Celotno območje je izredno zeleno in razgledno ter precej neprometno, tako da že komaj čakava, da se ga odpraviva raziskovat še s kolesi!

Pešpoti

V Kozjanskem parku se nahaja obilica pešpoti. Midva sva imela čas le za vzpon na razgledni stolp na Rudnici, več o drugih poteh pa najdeš tu.

V sodelovanju s Terme Olimia

Objavite komentar

Instagram

Theme by BD