Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Dolomiti • idilično jezero Lago di Braies

Idilično jezero, ki ga zagotovo prepoznate s številnih Instagram fotografij, se imenuje Lago di Braies in leži v Južni Tirolski. Obdajajo ga mogočni vršaci, ki se odsevajo na gladini smaragdnega jezera in nanj rišejo prekrasne podobe. Eden izmed glavnih biserov italijanskih Dolomitov spada tudi med Unescovo svetovno dediščino in je vsekakor vreden obiska!


Tik ob jezeru je na voljo večje parkirišče, ki stane 8 evrov na dan. Svetujeva vam, da se tja odpravite dovolj zgodaj (midva sva tam že prespala in bila ob jezeru pred šesto zjutraj), saj je jezero Braies izredno priljubljena turistična točka in je že dopoldne močno oblegana. Okoli jezera vodi slabe 4 kilometre dolga razgledna  pot, ki je primerna tudi za mlajše in neizkušene pohodnike. Če pa si želite osvojiti katerega izmed vršacov, ki se dvigujejo nad jezerom, se ob robu jezera nahaja tudi nekaj izhodišč. Za romantične duše pa je na voljo izposoja čolničkov, za katere pa boste najverjetneje stali v vrsti in zanje odšteli 18 evrov za pol ure oziroma 30 evrov za eno uro.

Jezero Braies je krasna lokacija za poldnevni izlet. V bližnji koči si lahko privoščite planinsko malico, če pa rajši snedete malčko iz nahrbtnika, pa so naokoli prostrane zelenice, ravno pravšnje za piknik v naravi. 

Komentarji

Najbolj brano

Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
Naredi sam • Opora za rastline iz mahu
Moss pole ali opora za rastline, narejena iz mahu , je super rešitev za večino rastlin z zračnimi ko…
UA-73458213-3