Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Silvestrski pohod na Ratitovec


Za zadnji sončni zahod v letu 2019 sva se odpravila na Ratitovec. Tam sva sicer že bila pomladi in pozimi, nikoli prej pa ga še nisva doživela ob zahajajočem soncu in igri barv, ki je barvala nebo nad nama in nad vršaci v daljavi.Pot je bila prvih nekaj deset minut kopna in mestoma poledenela, kaj kmalu pa se je začela zimska odeja in hoja je postala pravi užitek. Tokrat sva se na vrh kot ponavadi podala z vasi Prtovče, a čez Razor. Kljub temu, da sva iz Novega mesta odšla precej pozno, sva na vrh prišla pred zahodom in se med čakanjem nanj sladkala z domačimi piškoti in vročim čajem.Jasno nebo je odpiralo razglede daleč naokoli in v daljavi sva opazovala vse od Julijskih Alp, do Karavank, Kamniško-Savinjskih Alp in Škofjeloško ter Cerkljansko hribovje, odete v rožnate odtenke. V Krekovi koči so se med tem že začeli zbirati srečkoti, ki so silvestovo preživeli pod zvezadami, nama pa so pisane lučke izza zarošenih oken popestrile prvih nekaj korakov na poti v dolino. Med sestopom sva srečala še kar nekaj pohodnikov, ki so se v trdi temi odpravljali proti vrhu, morda celo več kot sva jih videla med vzponom.


Silvestrovanje v koči ostaja ena izmed najinih želja, neznansko lepo pa je bilo zadnji večer v letu preživeti ob sončnem zahodu!

Komentarji

Najbolj brano

Sobne rastline Q&A • nasveti za začetnike, o negi, pripomočkih in o najini džungli
V prejšnjem Q&A smo obdelali  izbiro primernih sobnih rastlin , razmnoževanje  in potaknjence , iz…
Najinih 25 pohodov v letu 2019
Zares se sploh nisva zavedala, kako zelo pridno sva letos nabirala kilometre in višince. Med drugi…
Zimski Vrh Korena in Kompotela
Ker obožujeva sneg in ga v dolinah žal nisva našla, sva letošnje božično-novoletne praznike izkori…
Zimski vzpon (skoraj) na Mangartsko sedlo
Težko je z besedami opisati, kako zelo nama je pri srcu Mangartsko sedlo. Včasih se nanj zapeljeva…
UA-73458213-3