Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Zimski Vrh Korena in Kompotela


Ker obožujeva sneg in ga v dolinah žal nisva našla, sva letošnje božično-novoletne praznike izkoristila za pohode na zasnežene vršace. Ampak kdo pravzaprav potrebuje izgovore, da se odpravi uživat v razgledih na gore, ki so najlepše prav v snežni odeji?Za ogrevanje, ki to ni bilo, ker je bilo tako zelo mraz, sva se odpravila na vrhove nad Krvavcem. Že na izhodišču na planini Jezerca naju je zeblo, a sva se ob vzpenjanju hitro segrela. Hitro sva dosegla planino Koren, kjer sva končno uzrla povsem s snegom prekrito pokrajino in tisto pravo gorsko tišino, ki jo je pretrgal le kakšen od redkih planincev, ki sva jih srečala na poti.

Od planine naju je do Vrha Korena ločila le še ura hoje, ki je po snegu še hitreje tekla. Brez večjih naporov sva osvojila enega redkih vrhov, kjer imaš noge na 1999 metrih, glavo pa nad 2000. No, mogoče sva zaradi obilice snega celo v celoti stala nad dva tisoč, ampak se s tem res nisva imela časa obremenjevati.


Pred sabo sva naenkrat zagledala vse najvišje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, od Jezerske Kočne in Grintovca na zahodu do Ojstrice na vzhodu. Lačna sploh nisva vedela, ali bi najprej posegla po potički ali fotoaparatih. Je pa na vrhu tudi močno zapihal severni veter, ki je še poudaril tisti konkretni minus, ki sva ga že ves čas čutila in kmalu sva se morala umakniti malo nižje v zavetje, da sva sploh spet začutila prste na rokah.


Do zahoda je bila še debela ura, pri miru pa ni bilo dobro biti, zato sva jo mahnila še na sosednjo Kompotelo in poslikala gore še z drugega zornega kota. Kmalu so gore in oblaki nad njimi pričeli dobivati barve, nama pa se je zdel razgled z Vrha Korena malo lepši, zato sva preden je prišla najlepša svetloba ob sončnem zahodu, stekla po pobočju navzdol in znova navzgor na Vrh Korena.
Razgled na vse strani je bil božanski, ampak pustimo raje, da slike povedo svoje. Krvavec, še se bova vrnila, pa ne le smučat!

Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3