Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

S plaže v gore • Šobec, Kofce, Kladivo in Veliki vrhPo napornem tednu in ležerni soboti, sva zadnjo junijsko nedeljo izkoristila za pobeg v naravo. Poznemu zajtrku je sledila vožnja na Gorenjsko. Vsakič, ko se peljeva na Bled, opazujeva table za kamp Šobec, tokrat pa sva ga končno le obiskala! Tam se namreč nahaja krasno naravno kopališče s pogledom na gore. Voda je precej frišna in v poletni pripeki prav zares prija. Nekaj pa je tudi senčke in to pod borovci! Kopanje, branje, kartanje ... zares prijetna popestritev nedelje!


Spočita od celodnevnega poležavanja, sva se odločila, da dan končava malo bolj aktivno. Pozno popoldne sva se z Bleda odpeljala Tržiču naproti in se z Mrzlega studenca peš podala proti domu na Kofcah. Po celodnevnem sanjarjenju sva najprej zavila na štruklje in si nabrala moči za kasnejše osvajanje vrhov. 


S planine sva se najprej odpravila proti Malemu Kladivu. Želela sva sicer tudi na Veliko Kladivo, a se nama je mudilo še na Veliki vrh. Tja sva se podala po grebenu. Zlata ura in zadnji sončni žarki so ustvarjali nebeško igro barv in silhuete vrhov v daljavi so tvorile prekrasno kuliso. Močan veter naju je močno prepihal, koža je bila naježena, oči so se nama solzile, v ušesih je donelo. A bilo je več kot vredno! Razgledi so bili božanski in spokojna tišina, ko v poznejših urah sam stojiš na vrhu gora je res neverjetna.


Nebo se je počasi začelo temniti, roza oblaki so bledeli, a lune še kar ni bilo na spregled. Do planine sva prišla v mraku, skozi gozd do avta pa po trdi temi. Vešče in pajki so se podili okoli moje čelne svetilke, pod nogami so pokale drobne vejice, zdelo se mi je, da v daljavi slišim čudne zvoke ... A premagala sem svoj največji strah, strah pred temo. Bilo je vredno in že se veselim najinega naslednjega sončnega zahoda visoko v gorah!

Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3