Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Vzpon na Trupejevo poldne


Ker je v visokogorju še precej snega, sva se odločila za obisk vrha, ki je na najinem seznamu že precej časa, a se nama je vedno doslej izmuznil, saj najraje osvajava dvatisočake. Na Trupejevo poldne vodi več neoznačenih poti in midva sva se podala po tisti čez Železnico z izhodiščem v kraju Srednji vrh. Prvo presenečenje je bil že čudovit razgled na sosednje Julijce s parkirišča, potem pa se je navdušenje le še stopnjevalo.

Velik del poti, recimo da dve tretjini, vodi po kolovozu, ki se zmerno vzpenja, a ti nikoli zares ne zmanjka sape. Čeprav je pot neoznačena, je kolovozu lahko slediti. Vzpenjaš se ob potočku skozi gozd in večkrat prečkaš mostičke, nežen vetrič pa te vsake toliko ravno prav osveži. Kolovoz nas pripelje do jase s studenčkom, nato pa se skozi dolino, po travniku vzpnemo do sedla med Trupejevim poldnem in Lepim vrhom. Od tam pa nas lepo uhojena pot med ruševjem pripelje do 1931 metrov visokega vrha, Trupejevo poldne.


Razgled na Julijske alpe


Pogled na sosednji vrh


Pot skozi ruševje nazaj v dolino

Vzpon na Trupejevo poldne je idealen za poldnevni izlet, saj vam bo celotna pot z vzponom in spustom vzela le dobre štiri ure (s pavzicami vred). Kljub temu, da velik del poti poteka skozi gozd, priporočava da se v vročih poletnih dneh na pot podate v zgodnjih jutranjih urah in se do kosila že vrnete v dolino. Pa srečno pot!

Komentarji

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Nove sobne rastline • julij 2019
V mesecu juliju se je najina zbirka sobnih rastlin močno močno okrepila. In to precej nepričakovano…
UA-73458213-3