Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Vikend izlet po Sloveniji • Gorenjska in Posočje

Po tednih dežja smo končno dočakali sončne dni in prvi junijski vikend se je izkazal kot nalašč za izlet po naši prelepi deželi. Odločila sva se, da združiva oboje - sproščene obiske zelenih kotičkov in malo bolj športno obarvane pohode. Odpravila sva se na Gorenjsko in v Posočje, del poti pa naju je vodil tudi skozi Italijo.
Sobotno jutro sva preživela na Belopeških jezerih. Do tja vodi čudovita kolesarska pot iz Kranjske gore, midva pa sva se tokrat pripeljala z avtom. Sprehodiš se lahko okoli spodnjega jezera, nato pa se čez gozd podaš še do zgornjega. Oba sta zares čudovita, za njima pa se bohotijo Ponce, Mangart, Vevnica in Travnik.
Po obisku Belopeških jezer sva se odpeljala dalje in se na hitro ustavila še na Rabeljskem jezeru. To je veliko večje in je v poletnih dneh prav prijetno za zaplavat, tokrat pa sva občudovala le razgled.


Rabeljsko jezero 


Razgled na Mangart

Mimo trdnjave Predel sva se pripeljala nazaj v Slovenijo. Ker je bila cesta na Mangartsko sedlo zaradi snega še zaprta, sva pot nadaljevala proti Bovcu. Pot naju je najprej vodila do slapu Boka. Zaradi obilice vode v tem letnem času, sva se odločila, da odideva le do razgledne točke in si pot do slapu pustiva za naslednjič.


Slap Boka 

Sonce je že močno pripekalo, zato sva se odpeljala proti Slapu Virje. Pravi biser sredi zelene oaze, kjer se lahko pod krošnjami dreves lepo spočiješ, pa še vsake tolike popihlja nežen vetrc. Zame je to eden izmed najljubših slapov v Sloveniji.

Slap Virje

Spočita in osvežena sva se odpravila proti naselju Kal-Koritnica, do izhodišča za vzpon na Svinjak. Po približno dveh urah hoda, močnem popoldanskem soncu in dveh kačah ob poti, sva le prisopihala na vrh in trud je bil v trenutku poplačan, saj so razgledi na okoliške vrhove in dolino reke Soče zares prekrasni. Na vrhu sva bila sama in uživala v igri svetlobe in čudovitih pogledih na vse strani, nato pa sva se še pred sončnim zahodom vrnila v dolino, na večerjo o kateri sva sanjala že od jutra.


Naslednje jutro sva se sprehodila do Šunikovega vodnega gaja. Pravijo, da je območje izjemno energijsko bogato in res je tam začutit nekaj posebnega. Globoka korita z barvitimi zelenimi tolmuni so odmaknjena ravno prav daleč stran, da lahko uživaš v tišini. Midva sva bila ob obisku sama in bilo je rajsko!
Šunikov vodni gaj

Ko si v Bovcu, pa je obvezen tudi obisk Velikih korit Soče, sprehod ob smaragdnih tolmunih.
Velika Korita Soče

Posočje sva zapustila sredi dneva in se čez Vršič odpeljala nazaj na Gorenjsko. V načrtu sva imela še krajši vzpon na Mavrinca, a sva se raje odločila za poležavanje ob Jezeru Jasna.


Jezero Jasna

Najin dvodnevni vikend izlet po Sloveniji je bil prekrasen, slikovit in ravno prav aktiven. Odkrivala sva najlepše kotičke naše dežele in zares toplo priporočava, da jih obiščete tudi vi!

Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3