Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Nove sobne rastline • junij 2019

V mesecu juniju sva najino zbirko sobnih rastlin povečala s tremi novimi članicami, pričakujem pa še kakšno novo pridobitev v zadnjem tednu junija, ko se bomo ponovno družili na izmenjavi potaknjencev.


Pilea Peperomioides

Vse nove rastlinice so v resnici že najine stare znanke. V vrtnem centru Kalia na Rudniku sem tokrat izbrala Pileo Peperomioides v različici kokedame, variegated Hoyo (do sedaj sva imela le običajno voščenko) in pa še eno Monstero Adansonii, ki je veliko večja od tistih, ki jih imava doma.


Variegated Hoya 


Monstera Adansonii


Poletne temperature in daljši dnevi so najino urbano džunglo končno spravili k življenju in vsak dan opažam nove listke in rast zelenja, kar me neizmerno osrečuje. Upam, da je enako tudi pri vas! Za konec pa vas vabim še, da mi v komentar zapišete katere rastline so na vašem seznamu želja. Pa upam, da se srečamo na Izmenjavi potaknjencev in sobnih rastlin, ki bo v sredo, 26. junija, ob 18. uri v Kuchi na Mašera Spasićevi 8 v Ljubljani!

Komentarji

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Treking na Madžarskem・Fjällräven Vándortúra
Se še spomnite tistih dni, ko smo se kot otroci podili po gozdovih, hodili na taborjenja, peli ob …
UA-73458213-3