Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Nove sobne rastline • maj 2019


Po prihodu s popotovanja po Ameriki, sem doma doživela pravi mali šok, saj se je večini rastlin med mojo odsotnostjo stanje močno poslabšalo, od nekaterih izmed njih pa sem se žal morala tudi poslovit. Najbolj boleče je bilo slovo od obeh Ficusov Lyrata in potaknjenca Monstere Adansonii, a k sreči imam še dva potaknjenca Lyrate in eno precej stabilno Monstero Adansonii! Ker so rastline res izgledale zelo zelo boge in si niso opomogle niti potem, ko sem jih pognojila in z njih porezala suhe listke, pa tudi o novih listkih ni bilo (in v resnici še vedno ni) ne duha ne sluha, sem si res močno želela osvežitve najine zbirke.Kaktus zanimive oblike


Ob prihodu v vrtni center Kalia na Rudniku, je moj pogled najprej ujel zgornji kaktus. Sprva sem bila prepričana, da gre za večji in širši Fishbone Cactus, a sem po kasnejšem googlanju ugotovila, da najbrž ne gre za isto rastlino. Fishbone Cactus je precej bolj cikcakaste oblike, tale moj novi pa ima veliko večjo ploščato površino, ki pa je le rahlo valovita. Če kdo ve, za katero vrsto gre, bom zelo hvaležna!
Philodendron Imperial Green

Medtem ko sem jaz izbirala najlepšejši kaktus, pa se je Miha zacopal v Philodendron Imperial. Če sem čisto iskrena, me sprva ni prepričal, ko pa sem naredila še en krog naokoli, mi ni dal miru in sva se vrnila ponj. In prav zares mi ni žal, da sva ga vzela! Kot že njegovo ime pravi, je naravnost kraljevski in prostoru doda poseben pečat. Zaenkrat zanj skrbiva podobno kot za ostale rastline. Zalivam ga enkrat na teden in liste pogosto popršim z vodo, postavljen pa je ob zahodnem oknu.
Terarij s fitonijo

Zadnja izmed novih treh rastlin pa je fitonija v terariju. Trenutno imam že pet terarijev in nekako se jih kar ne naveličam! Z njimi res ni nobenega dela in služijo kot čudovit okras. Ker se zaradi zaprtega pokrova rastline same vlažijo, jih ni treba nič zalivati. Zdi se mi, da rastejo bistveno hitreje kot ostale, tako da bom morala kmalu v lov za večjimi steklenjački!

Od popotovanja po Ameriki so minili že trije tedni in rastline počasi prihajajo k sebi. Sicer res zelo počasi, a iskreno upam, da jim bodo toplejši in svetlejši dnevi dobro deli in bo kmalu vse po starem!

Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3