Social Media

Priprave na izmenjavo potaknjencev


Končno je napočil čas, da vas ponovno povabim k pripravi potaknjencev za letošnjo izmenjavo! Lani smo se imeli tako zelo fino in prava škoda bi bila, če letos našega druženja ne bi ponovili. Izmenjava bo predvidoma potekala junija v Ljubljani, o točnem datumu in lokaciji pa boste pravočasno obveščeni. 

Za pripravo potaknjencev imate še dobra dva meseca časa, kar je ravno prav, da malce pošišate vaše drage rastline, jih postavite v vodo in počakate na prve korenine. Jaz imam zaenkrat v vodi še lanske, bom pa kmalu začela s pripravo novih, letošnjih. Če ste v dvomih kako pripraviti potaknjence, si lahko nekaj o tem preberete tu. In katere potaknjence za izmenjavo pripravljam jaz?

bambus / potos / peperomia scandens 

sedum morganianum / coleus blumei / scindapsus pictus

Na izmenjavo potaknjencev bom prinesla en kup različnih sobnih rastlin! Poleg zgoraj omenjenih bom pripravila še potaknjence zamije, taščinega jezika, šeflere, morda kakšno monstero, tradeskancijo (navadno in tricolor), če mi uspe pa tudi fishbone kaktus, begonijo maculato, kakšno pilejo, fittonijo, pa še kakšno presenečenje :) Tako kot lani, pa bi lahko tudi letos izmenjevali še kakšne večje lončnice. Jaz že imam par kaktusov in čopastih zelenčic, ki bi jih z veseljem podarila!

Zdaj pa veselo na delo :) Dogodek bo predvidoma naslednji mesec objavljen na Facebook strani Ljubeznice, do takrat pa lahko svoje updejte z nami delite v skupini Izmenjava potaknjencev!

Objavite komentar

Instagram

Theme by BD