Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Priprave na izmenjavo potaknjencev


Končno je napočil čas, da vas ponovno povabim k pripravi potaknjencev za letošnjo izmenjavo! Lani smo se imeli tako zelo fino in prava škoda bi bila, če letos našega druženja ne bi ponovili. Izmenjava bo predvidoma potekala junija v Ljubljani, o točnem datumu in lokaciji pa boste pravočasno obveščeni. 

Za pripravo potaknjencev imate še dobra dva meseca časa, kar je ravno prav, da malce pošišate vaše drage rastline, jih postavite v vodo in počakate na prve korenine. Jaz imam zaenkrat v vodi še lanske, bom pa kmalu začela s pripravo novih, letošnjih. Če ste v dvomih kako pripraviti potaknjence, si lahko nekaj o tem preberete tu. In katere potaknjence za izmenjavo pripravljam jaz?

bambus / potos / peperomia scandens 

sedum morganianum / coleus blumei / scindapsus pictus

Na izmenjavo potaknjencev bom prinesla en kup različnih sobnih rastlin! Poleg zgoraj omenjenih bom pripravila še potaknjence zamije, taščinega jezika, šeflere, morda kakšno monstero, tradeskancijo (navadno in tricolor), če mi uspe pa tudi fishbone kaktus, begonijo maculato, kakšno pilejo, fittonijo, pa še kakšno presenečenje :) Tako kot lani, pa bi lahko tudi letos izmenjevali še kakšne večje lončnice. Jaz že imam par kaktusov in čopastih zelenčic, ki bi jih z veseljem podarila!

Zdaj pa veselo na delo :) Dogodek bo predvidoma naslednji mesec objavljen na Facebook strani Ljubeznice, do takrat pa lahko svoje updejte z nami delite v skupini Izmenjava potaknjencev!

Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3