Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Priprave na izmenjavo potaknjencev


Končno je napočil čas, da vas ponovno povabim k pripravi potaknjencev za letošnjo izmenjavo! Lani smo se imeli tako zelo fino in prava škoda bi bila, če letos našega druženja ne bi ponovili. Izmenjava bo predvidoma potekala junija v Ljubljani, o točnem datumu in lokaciji pa boste pravočasno obveščeni. 
Za pripravo potaknjencev imate še dobra dva meseca časa, kar je ravno prav, da malce pošišate vaše drage rastline, jih postavite v vodo in počakate na prve korenine. Jaz imam zaenkrat v vodi še lanske, bom pa kmalu začela s pripravo novih, letošnjih. Če ste v dvomih kako pripraviti potaknjence, si lahko nekaj o tem preberete tu. In katere potaknjence za izmenjavo pripravljam jaz?

bambus / potos / peperomia scandens 

sedum morganianum / coleus blumei / scindapsus pictus

Na izmenjavo potaknjencev bom prinesla en kup različnih sobnih rastlin! Poleg zgoraj omenjenih bom pripravila še potaknjence zamije, taščinega jezika, šeflere, morda kakšno monstero, tradeskancijo (navadno in tricolor), če mi uspe pa tudi fishbone kaktus, begonijo maculato, kakšno pilejo, fittonijo, pa še kakšno presenečenje :) Tako kot lani, pa bi lahko tudi letos izmenjevali še kakšne večje lončnice. Jaz že imam par kaktusov in čopastih zelenčic, ki bi jih z veseljem podarila!

Zdaj pa veselo na delo :) Dogodek bo predvidoma naslednji mesec objavljen na Facebook strani Ljubeznice, do takrat pa lahko svoje updejte z nami delite v skupini Izmenjava potaknjencev!

Komentarji

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Nove sobne rastline • julij 2019
V mesecu juliju se je najina zbirka sobnih rastlin močno močno okrepila. In to precej nepričakovano…
UA-73458213-3