Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Goli vrh nad Jezerskim

Pomladanske temperature in jasno nebo sta kar klicala na zrak! Ker pa je otoplitev prinesla tudi nevarnost snežnih plazov, sva kar precej kolebala, kam na pot, na koncu pa sva se odločila, da končno obiščeva Goli vrh, čudovit razglednik nad Jezerskim

Na pot sva se podala po poznem zajtrku, ko je bilo sonce že visoko nad nama. Mimo Planšarskega jezera sva se pripeljala do kmetije Ancel, dalje pa si zaradi poledenele ceste nisva več upala. Po razgledni stezici enega ljubših travnikov v Sloveniji sva ves čas opazovala mogočne Grintovce, pot nadaljevala mimo Gorniškega centra Dava Karničarja ter se počasi začela vzpenjati. Pot je bila lepo shojena, na nekaterih delih malce ledena, sicer pa ne preveč strma in prav zares prijetna. Ko sva prispela do Jenkove planine so se pred nama odprli krasni razgledi! Od tu naprej se pot prične kar hitro vzpenjati in zdi se, da je pred tabo še ena Šmarka. Po snegu so višinci še večji izziv in kolbice sem po dveh tednih brez hribov že kar pošteno čutila. Zadnji klanec pa je kljub temu hitro minil in pred nama se je odprlo jasno nebo z zasneženimi vršaci na obzorju. Lepšega vremena in še lepših razgledov, bi si težko zaželela!
Komentarji

Najbolj brano

Sobne rastline Q&A • nasveti za začetnike, o negi, pripomočkih in o najini džungli
V prejšnjem Q&A smo obdelali  izbiro primernih sobnih rastlin , razmnoževanje  in potaknjence , iz…
Najinih 25 pohodov v letu 2019
Zares se sploh nisva zavedala, kako zelo pridno sva letos nabirala kilometre in višince. Med drugi…
Zimski Vrh Korena in Kompotela
Ker obožujeva sneg in ga v dolinah žal nisva našla, sva letošnje božično-novoletne praznike izkori…
Zimski vzpon (skoraj) na Mangartsko sedlo
Težko je z besedami opisati, kako zelo nama je pri srcu Mangartsko sedlo. Včasih se nanj zapeljeva…
UA-73458213-3