Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Sončna nedelja na Viševniku

Čeprav vremenske razmere sodeč po napovedi niso bile najbolj obetavne, sva se kljub vsemu že pred zoro odpravila na pot. Če ne bi v pekarni, ki se potanovem odpre šele ob sedmih, morala čakat, da se burek speče do konca, bi bila še kakšne pol ure hitrejša. Na avtocesti se je zdelo, da se v daljavi rišejo oblaki, a bolj kot sva se bližala Gorenjski, lepše je kazalo. Počasi so prvi jutranji žarki obsijali mogočni Triglav, v ozadju katerega se je prelivalo roza nebo. Kontrasti med snegom, žarki in ozadjem, ki je spominjalo na sladkorno peno, so bili res oh in sploh in že sva imela še en razlog več, da se naslednjič v hribe odpraviva še bolj zgodaj.

Tako kot prejšnjo nedeljo, sva tudi tokrat za izhodišče vzela Pokljuko, le da sva parkirala na Rudnem polju. Na Viševniku sva sicer bila že poleti in jeseni, pozimi pa res še ne. Prvi del poti poteka ob smučišču in že po taprvi strmini je sledila pavza za pulover dol dat. Na vrh smučišča sva se znebila še jopic in nataknila derezce in s samo dvojimi dolgimi rokavi mahnila na vrh. Vreme je bilo namreč krasno. Jasno in nevetrovno. Z vrha Viševnika se odpre eden izmed lepših pogledov na Triglav, če vprašate mene. Lep čas sem samo strmela vanj in ga občudovala, se nastavljala soncu, potem pa sva si pred odhodom v dolino privoščila še čaj in košček čokolade.

Gor in dol sva prišla v dobrih dveh urah, poleg derezic in fotoaparatov sva vsak snedla košček čokolade in spila čaj iz ene termovke - skratka, na pot se lahko podate brez pretežkih ruzakov! Če pa se vam zdi vzpon prekratek, vam pred povratkom domov priporočava še sprehod okoli Blejskega jezera ali pa obisk Blejskega vintgarja. Pa srečno! 

Komentarji

Najbolj brano

Sobne rastline Q&A • nasveti za začetnike, o negi, pripomočkih in o najini džungli
V prejšnjem Q&A smo obdelali  izbiro primernih sobnih rastlin , razmnoževanje  in potaknjence , iz…
Najinih 25 pohodov v letu 2019
Zares se sploh nisva zavedala, kako zelo pridno sva letos nabirala kilometre in višince. Med drugi…
Zimski Vrh Korena in Kompotela
Ker obožujeva sneg in ga v dolinah žal nisva našla, sva letošnje božično-novoletne praznike izkori…
Zimski vzpon (skoraj) na Mangartsko sedlo
Težko je z besedami opisati, kako zelo nama je pri srcu Mangartsko sedlo. Včasih se nanj zapeljeva…
UA-73458213-3