Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Rajske plaže na Fuerteventuri

Ko slišiš ime Fuertaventura, najbrž najprej pomisliš na poletne temperature skozi vse leto in na močan veter, ki vztrajno prinaša valove na neskončne peščene plaže. Fuerta ima več kot 150 posameznih plaž, ki skupaj štejejo kar petinsedemdeset kilometrov v dolžino. Ob dejstvu, da je celoten otok dolg le sto kilometrov, je to naravnost noro in v praksi pomeni, da boste za skoraj vsakim vogalom našli priložnost za skok v vodo. Velika večina plaž je peščenih, nekaj pa jih ima tudi črn vulkanski pesek. Ogromno je tipičnih turističnih peščenih plaž, ki se ob vznožju hotelskih kompleksov raztezajo tudi po več kilometrov ob obali, kar je idealno za dolg sprehod ali tek. Najlepše pa je, da so plaže tako ogromne, da tudi v najbolj turističnih krajih zlahka najdeš košček samo zase.

Playa de Sotavento 


Med vsemi nama je bila gotovo najbolj všeč plaža Sotavento, ki povezuje dva dela v skupni dolžini 5 kilometrov in je pravi raj za kite in windsurferje. Nama so se dopadli zeleni deli, ki jih z vodo zalije le plima in so poraščeni z zelenimi grmički, obdanimi s sipinami. Skoraj celotno plažo pa v loku obdaja še tanek pas mivke, ki naredi plažo še toliko bolj fotogenično in zanimivo.
Grandes Playas de Corralejo


Zelo podobna je tudi peščena plaža v Corraleju, kjer se bistveno večje peščene sipine na kar 11 kilometrov dolgi obali srečujejo z morjem in ustvarjajo neizčrpen vir navdiha za fotografiranje, tekanje po pesku in v vodo, kjer pa so valovi večinoma premočni za normalno plavanje. Tudi tukaj močno piha, pred vetrom pa se lahko skrijete v kamnitih polkrožnih zavetjih, ki so zgrajena po vsej plaži.Sicer pa je na vzhodni obali še kup podobnih peščenih zalivov, kot na primer Las Playitas, Costa Calma in Morro Jable, če omeniva samo največje.


Morro Jable Cofete


Najveličastnejša, a tudi najtežje dostopna je plaža Cofete, ki jo obkrožajo 800 metrov visoke gore in se zdi naravnost neskončna. Zaradi edinstvene samotne lokacije, skoraj nič prebivalcev in gorskih vrhov v oblakih je plaža dobila skoraj mistično-zlovešč pridih, ki skupaj z visokimi valovi in močnim morskim tokom ne spada med najprijaznejše kraje na otoku. Nama se je zdela preprosto one-of-a-kind in je ne bi izpustila za nič na svetu.


Playa del Viejo Rey v La Paredu


Super so tudi plaže višje ob zahodni obali, ki so za razliko od plaž na vzhodu, dosti bolj kamnite in agresivne ter zato primerne kvečjemu za surfanje. So pa toliko bolj fotogenične in manj oblegane. Najbolj sva uživala na plaži del Viejo Rey v La Paredu, ki je povsem hipijevski kraj z eno samo mini trgovinico in nekaj surferskimi hišami ter lokali, kjer že ob desetih dopoldne navijajo rock. Po vulkanski pokrajini sva se sprehodila do obale in uživala ob pogledu na prve skupine deskarjev, ki jih je privabilo jutranje sonce ter ob vseh kamnitih skulpturah, ki jih je skozi tisočletja oblikovala voda.


Podobno vzdušje vlada tudi na plažah južno od mesta El Cotillo.


Ajuy


Posebno omembo pa si zasluži tudi plaža v kraju Ajuy, ki je sicer mnogo bolj znan po veličastnih jamah, ki jih je oblikovala voda in po katerih se lahko tudi sprehodiš in plezaš. Je pa sredi kraja tudi manjša plaža s črnim peskom, ki je na Fuerteventuri precejšnja redkost.


Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3