Social Media

Najlepše plaže na otoku Lanzarote

Na otoku Lanzarote se poleg vseh naravnih in kulturnih znamenitosti skriva tudi precej prekrasnih plaž. In nekaj izmed njih sva obiskala tudi midva. Razvrstila sva jih v tri skupine. Take, ki so primerne za plavat, kjer je mivka pod nogami in kjer ne piha tako zelo močno. Take, ki so prečudovite, ampak so zaradi velikih valov ali pa ostrih skal neprimerne za kopanje, ampak vseeno nujne za pogledat. Pa take, ki so raj za surferčke in tiste, ki kajtajo, pa za vse nas, ki jih radi gledamo.

Prijetne za plavat, a tudi precej oblegane


Playa de Papagayo


Plaža Papagayo se nahaja na južnem delu otoka in velja za eno najimenitejšnih plaž na Lanzarote. Do nje vodi makadamska pot, za katero, če se nanjo odpraviš z avtomobilom, plačaš tri evre, če prideš po tretji popoldne, pa je dostop brezplačen. Plaža je precej oblegana, sicer pa resnično vredna obiska. Najlepši pogled nanjo se odpre z nasprotnega klifa ob sončnem zahodu.Playa de la Cera


Plaža de la Cera leži tik ob plaži Papagayo. Popoldansko sonce je tu dlje časa, saj ni klifa, ki bi delal senco. Prav tako pa je plaža malenkost manj natrpana in bolj peščena od sosede Papagayo.


Playa Quemada


Plaža Quemada se nahaja na vzhodni obali otoka, severno od plaže Papagayo. Čeprav ni peščena, se vseeno da plavati, poleg tega pa ni oblegana. Poleg naju sta bili na plaži le še dve družini.
Puerto del Carmen in Playa Blanca


Plaži Puerto del Carmen in Playa Blanca sicer nista po najinem okusu, ker sta izjemno turistični in nič kaj preveč naravni. Sta pa najbrž najbolj urejeni za kopanje in primerni za tiste, ki uživate v bolj ležernih početnicah v hotelu ali pa za družine z otroci.


.

Plaže za dol past, ampak nikakor ne za plavat


Playa de la Madera


Plaža Madera se nahaja na severu nacionalnega parka Timanfaya. Do nje vodi nekaj kilometrov makadamske poti, ko zmanjka ceste, pa se po polju lave lahko podate še na devet-kilometrsko pešpot vse do El Golfa ter se naužijete prekrasnih razgledov na edinstveno razgibano pokrajino in gromozanske valove.


Playa de la Canteria, Orzola


Plaža Canteria, ki se nahaja v bližini mesteca Orzola, je bila v času najinega jutranjega obiska povsem prazna in mirna. Pot do nje in dejstvo, da tam ni bilo nikogar poleg naju, sta dajala občutek kot da sva se znašla povsem na samem. Česar nisva doživela nikjer drugje na otoku! Prelepo in vredno obiska.


Janubio


Plaža Janubio se nahaja na jugozahodnem delu otoka Lanzarote, v bližini solin Salinas del Janubio. Črn pesek je v kontrastu z valovi oceana prava paša za oči!

Playa TenezaPlaža Teneza se nahaja v bližini zapuščene vasice Tenesar. S klifov lahko opazuješ mogočne večmetrske valove, ki te, če stojiš na robu, kar malo pošpricajo!


.


Raj za surferje

Famara


Priznam, v Famaro sem se zaljubila že pred prihodom na Lanzarote! Taprvič sva jo obiskala ob sončnem zahodu, tadrugič pa na najin zadnji dan, sredi dneva. In obakrat je bila prekrasna! Ni važno kakšno je vreme, kako zelo piha veter, Famara ima prav poseben čar! Plaža se vije vzdolž obale nekaj par kilometrov. Na eni strani je manjše mestece belih hišk, na drugi pa mogočni klifi. In zakaj je tako zelo posebna? Ker se lahko ure in ure sprehajaš gor in dol po peščeni obali in opazuješ surferje in kajtarje kako neznansko uživajo ob igri vetra in valov. Ker je narava naokoli enostavno prečudovita in mogočna. Ker se v odsevih na obali rišejo podobe oblakov in vsega naokoli. Ker preprosto sonce, morje, valovi in pesek pod nogami. Pa nepopisen občutek svobode in odklop od sveta!


La Santa


Plaža La Santa je menda raj za izkušene surferje, midva pa sva zgolj uživala ob pogledu nanje, ob zahajajočem soncu! Plaža sicer ležo na severozahodnem delu otoka, v bližini pa se nahaja tudi peščena obala.


Caleta del Espino


Na Caleto del Espino sva šla lovit sončni zahod po ogledu znamenitih jam Cueva del Agua in Cueva de los Verdos. Na parkingu je mrglolelo campervanov, iz vode pa so prihajali kar stari machoti, že sivolasi surferčki. Ampak so bli hudi (v vodi, da se razume)! Na valovih jih je bilo precej, na obali pa le midva in še dva druga fotografa.
.

In katere izmed njih so naju najbolj očarale?


Če bi morali izbrati tri najljubše plaže na otoku Lanzarote bi izbrala:

  • Famaro, zaradi njene prostranosti, mogočnih klifov v daljavi, odsevov, ki jih na mivki rišejo valovi in zaradi vseh surferjev in kajtarjev, ki jih je užitek opazovati.
  • Papagayo, ker je celotna kulisa nekaj tako zelo posebnega, nekaj kar doslej še nikjer nisem videla. Pa ker v zadnjih žarkih sonca zares nebeško zažari v vsej svoji lepoti.
  • Playa de la Madera, ker je tako robustna in surova in še eno veliko čudo naše matere narave.

Pa ti, si že obiskal/a Lanzarote? Katere plaže so te najbolj navdušile?

1 komentar

Instagram

Theme by BD