Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Popoldanski vzpon na Viševnik


Megleno sobotno dopoldne sva izkoristila za tipična vikend opravila, potem pa kosilo skuhala in spakirala v taperverco in se odpeljala soncu naproti. Čeprav sva na Viševniku že bila dobri dve leti nazaj, me je zamikalo, da ga zopet obiščeva. Glede na to, da sva bila pozna in je dan že precej kratek, je Viševnik zvenel kot dobra izbira.

Za izhodišče sva si ponovno izbrala Rudno polje, le da se tokrat nisva podala čez Kačji rob. Do razglednega vrha se povzpnemo po dobri uri hoje po lahki in dobro označeni poti. Sprva se nam pogled odpre na Spodnje Bohinjske gore, ko pa prispemo na Viševnik se v daljavi med Velikim in Malim Draškim vrhom bohoti Triglav. 

Za sončni zahod sva bila še prezgodnja, zato sva se spustila do Srenjskega prevala, neznansko uživala v igri svetlobe in jo lovila vsak v svoj objektiv. Kasneje sva se ponovno povzpela na Viševnik in občudovala zahajajoče sonce, ki je nebo počasi barvalo v nežne pastelne odtenke. V hipu, ko je sonce zašlo za vršaci v daljavi, se je na vrhu močno shladilo in hitro sva stopila Rudnemu polju naproti. In celo tako hitra sva bila, da naju ni ujela tema in sva do avta prišla brez pomoči svetilk!


Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3