Social Media

Sobne rastline za v spalnico

Sobne rastline pri naju doma veljajo za osrednji dekorativni element in tako so svoje mesto našle tudi v spalnici. Pravzaprav ni tam nič drugega kot le postelja, nočna omarica in en kup raslin. Dvainsedemdeset, če sem natančna in če štejem še potaknjence. Najbrž se zdi veliko, a če vprašaš mene, še vedno ne dovolj. Ena izmed želja je, da jih obesiva še s stropa! In ja, resno mislim.Kako izbrati sobne rastline za v spalnico?


Če povem po pravici, glede izbora zelenja nikoli nisem delala znanosti, zanašam se predvsem na svoj okus. Ko se v nekaj zagledam, kupim, šele potem pa razmišljam kam bom to umestila in kako bom poskrbela, da se bo nova rastlina dobro znašla pri naju. A če se zadeve lotiš malo bolj z glavo, naj ti bo glavno vodilo predvsem svetloba

Sobne rastline, ki so primerne za v spalnico


T A Š Č I N  J E Z I K
ali Sansevieria oddaja kisik, nase pa veže ogljikov dioksid in filtrira ostale hišne toksine. Kljub imenu je super izbira za v spalnico, poleg tega pa res ni zahtevna. Moji ustreza precej senčna lega, zalivam pa jo na dva do tri tedne.

F I L O D E N D R O N 
bo prav tako poskrbel za čistejši zrak v vaši spalnici, srčkasta oblika njegovih listov pa doda še malček romantike. Raste vzpenjavo ali pa se poveša. Enega izmed svojih sem ovila okoli okrasne vintage lestve, drugega okoli stranice omare, nekaj pa jih imam tako, da so viseči. Imam jih na polsenčnih legah in običajno zalivam na en teden.

A L O E  V E R A 
ima mnogo zdravilnih učinkovin in seveda je ena izmed njih tudi čiščenje zraka. Je zelo nezahtevna sobna rastlina, potrebuje le veliko sonca.

Č O P A S T A  Z E L E N Č I C A
je najbrž ena izmed najpogostejših sobnih rastlin in prav tako odlična za čiščenje zraka. Velja za nezahtevno in trdoživo sobno rastlino, ki ne potrebuje veliko toplote, svetlobe in vlage. V času rasti jo zalivam enkrat na teden, v hladnejših mesecih pa malo manj.

Zgornje rastline slovijo po svoji vlogi očiščevanja zraka. Če pa si v spalnici želite sobne rastline predvsem iz estetskega oziroma dekorativnega vidika, bi svetovala pikčasto Begonio Maculato, edinstveno Monstero Adansonii, prefinjeno Calatheo Orfibolio ali pa visečo Ceropegia woodii.
2 komentarja

Instagram

Theme by BD