Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Sobne rastline za v spalnico


Sobne rastline pri naju doma veljajo za osrednji dekorativni element in tako so svoje mesto našle tudi v spalnici. Pravzaprav ni tam nič drugega kot le postelja, nočna omarica in en kup raslin. Dvainsedemdeset, če sem natančna in če štejem še potaknjence. Najbrž se zdi veliko, a če vprašaš mene, še vedno ne dovolj. Ena izmed želja je, da jih obesiva še s stropa! In ja, resno mislim.


Kako izbrati sobne rastline za v spalnico?


Če povem po pravici, glede izbora zelenja nikoli nisem delala znanosti, zanašam se predvsem na svoj okus. Ko se v nekaj zagledam, kupim, šele potem pa razmišljam kam bom to umestila in kako bom poskrbela, da se bo nova rastlina dobro znašla pri naju. A če se zadeve lotiš malo bolj z glavo, naj ti bo glavno vodilo predvsem svetloba

Sobne rastline, ki so primerne za v spalnico


T A Š Č I N  J E Z I K
ali Sansevieria oddaja kisik, nase pa veže ogljikov dioksid in filtrira ostale hišne toksine. Kljub imenu je super izbira za v spalnico, poleg tega pa res ni zahtevna. Moji ustreza precej senčna lega, zalivam pa jo na dva do tri tedne.

F I L O D E N D R O N 
bo prav tako poskrbel za čistejši zrak v vaši spalnici, srčkasta oblika njegovih listov pa doda še malček romantike. Raste vzpenjavo ali pa se poveša. Enega izmed svojih sem ovila okoli okrasne vintage lestve, drugega okoli stranice omare, nekaj pa jih imam tako, da so viseči. Imam jih na polsenčnih legah in običajno zalivam na en teden.

A L O E  V E R A 
ima mnogo zdravilnih učinkovin in seveda je ena izmed njih tudi čiščenje zraka. Je zelo nezahtevna sobna rastlina, potrebuje le veliko sonca.

Č O P A S T A  Z E L E N Č I C A
je najbrž ena izmed najpogostejših sobnih rastlin in prav tako odlična za čiščenje zraka. Velja za nezahtevno in trdoživo sobno rastlino, ki ne potrebuje veliko toplote, svetlobe in vlage. V času rasti jo zalivam enkrat na teden, v hladnejših mesecih pa malo manj.

Zgornje rastline slovijo po svoji vlogi očiščevanja zraka. Če pa si v spalnici želite sobne rastline predvsem iz estetskega oziroma dekorativnega vidika, bi svetovala pikčasto Begonio Maculato, edinstveno Monstero Adansonii, prefinjeno Calatheo Orfibolio ali pa visečo Ceropegia woodii.
Komentarji

Objavite komentar

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Treking na Madžarskem・Fjällräven Vándortúra
Se še spomnite tistih dni, ko smo se kot otroci podili po gozdovih, hodili na taborjenja, peli ob …
UA-73458213-3