Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Jesenska pravljica na Slemenovi špici

Zdelo se je kot, da se je vsa Slovenija to nedeljo namesto na nedeljsko južno odpravila na sendvič na Slemenovo špico! Midva sva jo za nedeljski izlet izbrala zato, ker se nama je v hribih prvič pridružil Mihijev oči in sva ga želela očarat z ne preveč zahtevnim, a vseeno zelo razglednim vzponom, pa tudi zato, ker sem si sama želela na lov za zlatimi macesniDo izhodišča na Vršiču je iz Ljubljane dobra ura vožnje, potem pa še kakšnih petnajst minut, da obrneš nekje na pol poti do Trente in greš parkirat nazaj k Erjavčevi koči, ker pač vmes ni nikjer prostora. Ko se končno preobuješ v gojzarčke, te čaka uro in pol dolg vzpon po nezahtevni poti, pa tudi brdiš ne preveč! Je pa vmes en kup prekrasnih razgledov, rumenih macesnov in čudovitih vršacev v daljavi. Na Slemenovi špici lahko pomalčkaš na razglednem pobočju in uživaš ob pogledih naokoli. Mi smo iz ruzakov privlekli sendviče in se posladkali s čokolado, potem pa sva vsak s svojim fotoaparatom še malo skakala naokoli. Sledil je sestop, ob povratku v avto pa smo se zapeljali še do jezera Jasna, ki se te dni prav tako bohoti v fini jesenski preobleki. Sprehodu okoli jezera je sledila še zadnja postojanka na poti do doma (ampak v resnici ne na poti, temveč par kilometrov naprej proti meji), Zelenci. Izbrali smo napačen čas za obisk in sonce nam je skoraj zaslepilo oči, a je bilo vseeno lepo! 


Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3