Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce

V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure in pol, a sva do Koče na Doliču prispela v slabih treh urah. Med vzponom sva premagala skoraj 1500 višincev, a pot res ni naporna, saj ves čas hodiš po lepo urejenih in ne preveč strmih mulatjerah. Na vrh sva prišla okoli pol osme zvečer, ravno v času sončnega zahoda, ki pa ga zaradi goste oblačnosti ni bilo na spregled. V koči sva se okrepčala z enoločnico in golažem, njihovo taslavno kokosovo potico in radlerjem ter odigrala par rund remija. Ob devetih zvečer pa sva že sladko spala!

Zjutraj sva jo ob sončnem vzhodu mahnila na Kanjavec, ki je po tablah sodeč od koče oddaljen uro in pol. Vzpon ni zahteven, le zadnjih nekaj metrov moraš malo poplezat, a so v pomoč zajle.


Z vrha Kanjavca (2569 m) se odpre veličasten razgled na Triglav, na vrhove od Mangarta do Mojstrovk, prek Prisojnika, Razorja, Kriških podov in Bovškega Gamsovca, na Tošc, Mišelj vrh, Prevalski stog, Hribarice, na grebene nad dolino Triglavskih jezer, in še in še.


Vrh sva imela le zase in neznansko sva uživala v tišini, svežem zraku, jutranjih žarkih in zajtrku iz nahrbtnika. Po grebenu sva se kasneje spustila proti Hribaricam, ki so naju čisto prevzele s svojo divjo in surovo podobo ter s potjo nadaljevala v smeri Prehodavcev.Pot je vseskozi izjemno razgledna, lepo urejena in označena, nezahtevna in ne preveč obljudena. Na Prehodavcih sva pomalčkala in se po mulatjeri spustila nazaj v dolino, v Zadnjico. Celoten krog Zadnjica - Dolič - Kanjavec - Hribarice - Prehodavci - Zadnjica nanese dobrih 25 kilometrov in 12 ur hoda s postanki.

Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3