Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Potaknjenci, moj najljubši del urbane jungle


Najbrž se velikokrat zdi, da se kot ena babi z debelimi očali, navijalkami v laseh, mehkem šlafroku in volnenih štumfkih sprehajam gor in dol po stanovanju, se pogovarjam sama s sabo in zrem v rože. Se tu pa tam ob kakšni ustavim in štejem liste ter malo božam zemljo. No, taka babi spet nisem, sem pa res nora na sobne rastline! Najbrž za rože zapravim več kot druga dekleta zapravijo za kremce in ličila, pa nove čeveljce in torbičke. In ko greva na daljši izlet, po dveh dneh že stokam, kako pogrešam rože. Pa ko pridem domov, ne grem najprej v hladilnik, ampak prvo pregledam svoj plant gang. No, to naredim tudi vsako jutro in večer. In ja, moja najljubša trgovina je vrtni center. In moj Insta direct je poln rož. Pa kaj!


Zakaj tako zelo ljubim sobne rastline sem že pisala, danes pa bom zapisala še nekaj o tem, kaj je moj najljubši del te ljubezni. Potaknjenci! Ja! Na skrivaj jih robutam tu in tam in zanje prosjačim na vsakem obisku, kjer uzrem kaj zelenega. 


A zakaj? No, za to obstaja več razlogov, ampak ne bom po vrstnem redu, ker so v resnici vsi na prvem mestu. Navdihuje me rast korenin in listkov. Če bi šlo, bi za sleherno rastlinco naredila en time lapse! Potaknjenci me učijo potrpljenja. Včasih rata, včasih ne, pa še načakaš se. Ampak na koncu je vedno eno veliko veselje. In iz ene rastline jih lahko narediš več! Juhej!


Potaknjence delam v vodi ali pa v zemlji in 'kalilniku' oziroma v posodi s prozornim pokrovom. Trenutno razmnožujem kar precej rastlin. V vodi imam Pileo, Peperomio, Ficus Lyrato, Zamio, Sansevierio, Pothos, Monstero, božični kaktus in še nekaj takšnih, katerih ne poznam imena. V zemlji pa imam odpadle lističe sukulent, kakteje, Senecio, Sansevierio, Pileo ter par drugih.


Potaknjenci pa so, če vprašate mene, tudi res lepa dekoracija. Meni najlepši so tisti, ki so v enostavnih steklenih flaškah in po možnosti že poganjajo nove lističe pod gladino.Za konec pa te vabim še na izmenjavo potaknjencev, ki bo septembra v Ljubljani. Več o dogodku si lahko prebereš tu. Vesela bom tvoje družbe!


Komentarji

Najbolj brano

Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
Naredi sam • Opora za rastline iz mahu
Moss pole ali opora za rastline, narejena iz mahu , je super rešitev za večino rastlin z zračnimi ko…
UA-73458213-3