Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Logar Valley, Logarska Dolina 9, 3335 Solčava, Slovenia

Na Brano iz Logarske doline

Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vikend je bilo sicer napovedano precej slabo vreme oziroma možnost vročinskih neviht v gorskem svetu in po lanskoletni izkušnji na vrhu Triglava, me ob vsaki najmanjši možnosti tveganja, postane zelo zelo strah. Ko je v soboto zjutraj malo pred šesto zvonila budilka, sva jo po dveh dremežih čisto zignorirala. Vstala sva ob osmih, pojedla zajtrk in se odpeljala goram naproti. Če bodo na vrhu oblaki, ko prideva do izhodišča, sva si rekla, se obrneva in odpeljeva nazaj domov. Pa jih kar ni in ni bilo. 

V Logarsko dolino sva se pripeljala okoli pol enajste dopoldan, ko je sonce že pošteno pripekalo. Mimo slapu Rinka sva se vzpela na Dom na Okrešlju in na poti srečala več tistih tapridnih planincev, ki so se vračali, kot pa tistih, ki sva jih prehitela. Poleti je res fino, da čim prej začneš, ker manj pripeka, pa še manj možnosti imaš, da te ujame kakšna nevihta, ki se ponavadi prikrade ob poldnevu pa tam do popoldneva.


Pogled na Mrzlo goro s Kamniškega sedla


Med vzponom na Brano se odpre čudovit razgled na Kamniško sedlo

Na Okrešlju sva že prvič malčkala, pa čeprav je bilo za nama le slabe pol ure vzpona. Okrepčana sva se nato podala po zahtevnejšemu delu poti do Kamniškega sedla. Za vzpon toplo priporočava palice in pa obvezno čelado! Na sedlu sva malo podvomila o vzponu na Brano, saj so se izza Planjave bližali temni oblaki. A nekako sva preračunala, da se bodo izognili vrhu. In res so se! 


Na vrhu Brane, 2253 metrov nad morjem 


Čaroben razgled na Grintovec, Štruco, Skuto in Rinke

Po slabi uri vzpona na Brano, sva se na vrhu sama kopala v sončnih žarkih in uživala ob pogledu na že osvojeni Ojstrico in Planjavo ter vzdihovala ob pogledu na bližnje Rinke, Skuto, Štruco, Grintovec, Kalški greben in Mrzlo goro, ki še čakajo na naju.


Kamniško sedlo s Planjavo v ozadju

Z vrha sva se spustila nazaj na sedlo, si privoščila drugi del malčke, nato pa sva jo mahnila nazaj v dolino. Celotna pot je zaradi razgibanega terena minila precej hitro. Malo plezanja, malo zajl, nekaj melišč, pa ogromno prekrasnih razgledov!

Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
UA-73458213-3