Social Media

Na Brano iz Logarske doline

Logar Valley, Logarska Dolina 9, 3335 Solčava, Slovenia
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vikend je bilo sicer napovedano precej slabo vreme oziroma možnost vročinskih neviht v gorskem svetu in po lanskoletni izkušnji na vrhu Triglava, me ob vsaki najmanjši možnosti tveganja, postane zelo zelo strah. Ko je v soboto zjutraj malo pred šesto zvonila budilka, sva jo po dveh dremežih čisto zignorirala. Vstala sva ob osmih, pojedla zajtrk in se odpeljala goram naproti. Če bodo na vrhu oblaki, ko prideva do izhodišča, sva si rekla, se obrneva in odpeljeva nazaj domov. Pa jih kar ni in ni bilo. 

V Logarsko dolino sva se pripeljala okoli pol enajste dopoldan, ko je sonce že pošteno pripekalo. Mimo slapu Rinka sva se vzpela na Dom na Okrešlju in na poti srečala več tistih tapridnih planincev, ki so se vračali, kot pa tistih, ki sva jih prehitela. Poleti je res fino, da čim prej začneš, ker manj pripeka, pa še manj možnosti imaš, da te ujame kakšna nevihta, ki se ponavadi prikrade ob poldnevu pa tam do popoldneva.


Pogled na Mrzlo goro s Kamniškega sedla


Med vzponom na Brano se odpre čudovit razgled na Kamniško sedlo

Na Okrešlju sva že prvič malčkala, pa čeprav je bilo za nama le slabe pol ure vzpona. Okrepčana sva se nato podala po zahtevnejšemu delu poti do Kamniškega sedla. Za vzpon toplo priporočava palice in pa obvezno čelado! Na sedlu sva malo podvomila o vzponu na Brano, saj so se izza Planjave bližali temni oblaki. A nekako sva preračunala, da se bodo izognili vrhu. In res so se! 


Na vrhu Brane, 2253 metrov nad morjem 


Čaroben razgled na Grintovec, Štruco, Skuto in Rinke

Po slabi uri vzpona na Brano, sva se na vrhu sama kopala v sončnih žarkih in uživala ob pogledu na že osvojeni Ojstrico in Planjavo ter vzdihovala ob pogledu na bližnje Rinke, Skuto, Štruco, Grintovec, Kalški greben in Mrzlo goro, ki še čakajo na naju.


Kamniško sedlo s Planjavo v ozadju

Z vrha sva se spustila nazaj na sedlo, si privoščila drugi del malčke, nato pa sva jo mahnila nazaj v dolino. Celotna pot je zaradi razgibanega terena minila precej hitro. Malo plezanja, malo zajl, nekaj melišč, pa ogromno prekrasnih razgledov!

Objavite komentar

Instagram

Theme by BD