Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Vzpon na Cima del Cacciatore


Že drugi vikend zapored sva jo mahnila čez mejo. Odpeljala sva se proti Trbižu, sparkirala v Žabnici (Camporosso in Valcanale) in se podala Kamnitemu lovcu naproti. Do Višarij (kamor se sicer lahko pripeljete tudi s sedežnico) vodi senčna makedamska gozdna pot, ki se vseskozi kar precej vzpenja. Na Višarskem sedlu pa te table usmerijo levo, proti Kamnitemu lovcu, ki je od tam oddaljen še približno eno uro.


Vse skupaj je približno slabe tri ure vzpona, čeprav table kažejo na štiri. Ko si končno na vrhu, se odpre čudovit razgled na severno steno Montaža in Viša, pa po Karnijskih Alpah in Visokih Turah, na Ziljsko dolino in Dobrač, na Mangart in Jalovec ter na košček Rabeljskega jezera, ki se skriva v Jezerski dolini. Poleg dveh križev in skrinjice pa je tam še zvonec za srečo!


Po fini malčki in ohlajenemu ciderju (naravnost iz mini hladilne torbe za v ruzak) sva se po grebenu spustila proti dolini, vmes pa sva se ustavila še na Svetih Višarjah. In ja, v resnici je kar hecno, ko se v gojzarčkih in prešvicani majčki znajdeš med kopico turistov, ki se do cerkvice pripeljejo s sedežnico, napravljeni v tahmašne obleke in sandale.Komentarji

Najbolj brano

Sobne rastline za v spalnico
Sobne rastline pri naju doma veljajo za osrednji dekorativni element in tako so svoje mesto našle t…
Lova punctatum
Pred dnevi sem v vrtnem centru Kalija odkrila nekaj povsem novega - rastline Lova , ki rastejo iz l…
Fuerteventura, prvi dan • Nikamor brez dežnika!
Po dolgi in skorajda neprespani noči pod klimo na madridskem letališcu, sva ob devetih zjutraj po …
Popoldanski vzpon na Viševnik
Megleno sobotno dopoldne sva izkoristila za tipična vikend opravila, potem pa kosilo skuhala in sp…
UA-73458213-3