Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Vzpon na Cima del Cacciatore


Že drugi vikend zapored sva jo mahnila čez mejo. Odpeljala sva se proti Trbižu, sparkirala v Žabnici (Camporosso in Valcanale) in se podala Kamnitemu lovcu naproti. Do Višarij (kamor se sicer lahko pripeljete tudi s sedežnico) vodi senčna makedamska gozdna pot, ki se vseskozi kar precej vzpenja. Na Višarskem sedlu pa te table usmerijo levo, proti Kamnitemu lovcu, ki je od tam oddaljen še približno eno uro.


Vse skupaj je približno slabe tri ure vzpona, čeprav table kažejo na štiri. Ko si končno na vrhu, se odpre čudovit razgled na severno steno Montaža in Viša, pa po Karnijskih Alpah in Visokih Turah, na Ziljsko dolino in Dobrač, na Mangart in Jalovec ter na košček Rabeljskega jezera, ki se skriva v Jezerski dolini. Poleg dveh križev in skrinjice pa je tam še zvonec za srečo!


Po fini malčki in ohlajenemu ciderju (naravnost iz mini hladilne torbe za v ruzak) sva se po grebenu spustila proti dolini, vmes pa sva se ustavila še na Svetih Višarjah. In ja, v resnici je kar hecno, ko se v gojzarčkih in prešvicani majčki znajdeš med kopico turistov, ki se do cerkvice pripeljejo s sedežnico, napravljeni v tahmašne obleke in sandale.Komentarji

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Treking na Madžarskem・Fjällräven Vándortúra
Se še spomnite tistih dni, ko smo se kot otroci podili po gozdovih, hodili na taborjenja, peli ob …
UA-73458213-3