Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Udobje domače terase


Življenje v Ljubljani imam neskončno rada, edino kar mi manjka je kakšen balkon, terasa in mali vrtiček. Zaenkrat se tolažim s še kar velikimi okni in zeliščnim vrtičkom v tegelcih na okenskih policah, ko bom velika pa bom imela balkon, kjer bom sončila svoje kaktuse, teraso, kjer bomo žarčkali in piknikovali, pa en travnik z jablano pod katero bom na udobnem ležalniku čitala in se nastavljala soncu, pa seveda še en vrtiček, tak s katerim ne bo preveč dela, ampak bo dovolj za sproti.

Doma v Novem mestu imamo pokrit balkon, kjer sem se v gimnazijskih letih učila pozno v noč ob pogledu na Krko, pa teraso, kjer ta toplo polovico leta kosilčkamo in včasih spijemo kakšno pivce, se sončimo in čitamo. Pa tudi zeliščni in zelenjavni vrt in en kup okrasnega grmičevja ter dreves. In zaradi vsega tega se je še lepše vračat domov!


V soboto sem pred meni najljubšim s plezalko pokritim zidom ustvarila en tak zen in zelo instagramiš kotiček obdan z zelenjem in opremljen s kosi iz najnovejše kolekcije JYSK-a.

Kot ste najbrž že opazili, je večina elementov v črni barvi in preprostih linij. Na ta način po mojem mnenju pohištvo ne izstopa preveč, prostor diha, ker ni masivnih kosov, hkrati pa do izraza pride zelenje. Iz tega sem izhajala tudi pri izboru vrtnega pohištva in bila presenečena nad JYSKovo ponudbo, ki je povsem po mojem okusu.


Izbrala sem jekleno mizico IDRE in stol UBBERUP, ker sta primerna tudi za notranjo uporabo in komaj čakam, da z njima popestrim še dnevno sobo. Stol je nadvse udoben in se kar zabubiš vanj, mizica pa je ravno pravšnja za en velik pušelc, limonado in čtivo.


In čeprav pri naju prevladujejo glineni lonci, se nisem mogla upreti sivemu loncu FLUGA in kompletu dveh črnih loncev SVALA, ki ju obdaja črno kovinsko stojalo. In ja, taboljša stvar je spet ta, da jih bova imela čez mrzlo polovico leta v stanovanju, ker so zares čist v najinem stilu.


Na sonce sem končno postavila še edino zeleno rastlino, ki je ostala v moji otroški sobici, moj prvi kaktus, ki šteje že kakšnih deset let. Na pol izgleda, kot da je že umrčkal, ampak še kar vztraja. Še dobro, da mu oporo daje okrasna konstrukcija hišice TORKILD! Sicer pa ga imam v preprostem črnem lončku ODDMUND.


Za tiste, ki vas je objava navdušila, da popestrite balkončke in terase, sem pripravila še en izbor meni ljubih dodatkov, ki jih letošnjo pomlad najdeš v JYSK-u. Upam, da pride prav!V sodelovanju z JYSK Slovenija

Komentarji

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Treking na Madžarskem・Fjällräven Vándortúra
Se še spomnite tistih dni, ko smo se kot otroci podili po gozdovih, hodili na taborjenja, peli ob …
UA-73458213-3