Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Kamniško sedlo iz Kamniške Bistrice

Ker sneg še kar vztraja na naših najvišjih vrhovih, sva se zopet odpravila malo nižje. Tokrat na Kamniško sedlo.


Na Kamniško sedlo sva prvič splezala dve leti nazaj, ko sva začela v Logarski dolini, s sedla pa nadaljevala pot še na skoraj 2400m visoko Planjavo. Že takrat sva se čisto zaljubila v te kraje, tudi pot nama je bila zelo všeč, saj iz Logarske doline hitro prideš nad gozdno mejo, potem pa po prečkanju melišča samo še malo poplezaš po zavarovanih skalah in si že na vrhu. Žal je bilo za to pot še malo prezgodaj, saj je bila zaradi senčne lege še vedno delno pod snegom. Tokrat sva se odpravila po sončni in tehnično lažji strani iz Kamniške Bistrice.


Kamniško Bistrico, njen izvir in Plečnikov dvorec sva občudovala že pozimi, zato tokrat nisva izgubljala veliko časa v dolini. Na pot sva se podala mimo Doma v Kamniški Bistrici, nadaljevala skozi gozd in pričela z vzponom. Pot naj bi trajala štiri ure, a sva kljub slabi kondiciji hitro napredovala in uspela priti na vrh v manj kot dveh urah in pol. Po vsem skakanju gor in dol po sedlu pa se je nabralo celo za dobrih 1300 višinskih metrov!


Žal z vremenom nisva imela ravno sreče - sedlo naju je pričakalo v oblakih, ki so se premikali sem ter tja, a kljub temu sva za nekaj minut le uzrla okoliške gore in celotno Logarsko dolino. Igrala sva se z mislijo, da bi se povzpela še na Brano, do katere vrha je manj kot ura hoje, a se je kmalu skrila za gostimi oblaki in odločila sva se, da jo obiščeva prihodnjič.


Za konec naju je čakala še pot navzdol, ki sva jo premagala v dobri uri, a se je zdela za kolenčka še bolj naporna, kot pot navzgor. Vseeno pa sva bila presenečena in ponosna, da nama je uspelo priti gor in dol v času, ki je predviden zgolj za pot navzgor!


Komentarji

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Dolomiti • 2-dnevni pohodniški izlet
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite . Vsakič znova se začudiva, kako so v re…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
UA-73458213-3