Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Hamburg • Speicherstadt in Hafen city

Če bi morala izpostaviti eno stvar v Hamburgu, je to gotovo arhitektura. Nisva se mogla načuditi, kako elegantno združujejo najmodernejše arhitekturne zamisli s starejšimi zgradbami in kako čudovito se ujemajo stavbe od centra, vse do oddaljenega predmestja. Ta simbioza starega in novega ni nikjer tako očitna, kot ravno v Hafen city-ju, ki ga le en kanal ločuje od starih skladiščnih poslopij Speicherstadta.
 

Elphi so zgradili ravno na vhodu v Hafen City in deluje kot češnjica na tortici tega futurističnega spektakla. V ta del mesta sva se večkrat vrnila ter ga prekolesarila in prehodila po dolgem in počez.
Menda je to največje gradbišče v Evropi, toda velik del, ki je že končan, je tako osupljivo dobro izdelan in umeščen v prostor, da se je pravi užitek potikati po njegovih ulicah, parkih, sprehajališčih ob kanalih, gostilnicah, muzejih, novi univerzi in kampusu, zelenicah in razkošnih mostovih. Pravi raj za ljubitelje arhitekture. Že zdaj je ta del mesta izjemno vznemirljiv in komaj čakava, da greva čez nekaj let preverit, kakšen bo, ko bo končan.


Zaradi izjemno premišljene arhitekture se Hafen city skoraj neopazno zliva s še enim, turistično celo bolj zanimivim delom: Speicherstadtom.


Konec 19. stoletja so tukajšnjih 20 tisoč prebivalcev izselili, njihove hiše porušili in na lesenih pilotih zgradili največji kompleks skladišč na svetu. Skupaj s Kontorhausviertlom je postal tudi prvi del Hamburga pod UNESCO-vo zaščito. Zgradbe so bolj ali manj podobne ena drugi z vmesnimi zanimivimi detajli, kot je zgradba policije ali čudoviti grad na vodi (Wasserschloss) - značilno fotografijo, ki jo najdete vedno, ko vtipkate Hamburg v Google, lahko naredite z mostu Poggenmühlenbrücke.


Tudi po Speicherstadtu se nikoli ni dolgočasno sprehajati, vedno pa si lahko obisk popestrite še s katerim od muzejev, ki so jih namestili v različnih delih skladišča. Glavni je gotovo Mednarodni pomorski muzej, največji te vrste na svetu.


Če vprašate Nemce, pa je najpopularnejši Miniatur Wunderland, ki ga je v nekaj letih obstoja obiskalo že 15 milijonov ljudi. Midva sva si ju prihranila za naslednjič, ker na najino veliko presenečenje niti približno nisva mogla videti vsega v štirih dneh.

V sodelovanju s Come to Hamburg

Komentarji

  1. Hi! I just wanted to compliment you on your photography! Your pictures are absolutely beautiful. We are traveling to Hamburg in two weeks time and your posts have given me lots of inspiration! Thanks!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dear Emiel, thank you so much for your lovely comment! Have fun in Hamburg <3

      Izbriši

Objavite komentar

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Treking na Madžarskem・Fjällräven Vándortúra
Se še spomnite tistih dni, ko smo se kot otroci podili po gozdovih, hodili na taborjenja, peli ob …
UA-73458213-3