Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Taka zares fina domača granola


Edini zajtrk, ki ga včasih jem tudi za večerjo, je domača granola. V resnici je granola, poleg sveže stisnjenega pomarančnega soka, ki je za zajtrk na vrsti od ponedeljka do petka, edini zajtrk, ki zares obstaja na mojem zajtrkovalnem meniju.

Če vas zanima, je receptič sila preprost. 


Na peki papir enakomerno razporediš ovsene kosmiče, jih posipaš s cimetom in jih pri 180 stopinjah pečeš deset minut. Zatem kosmičem dodaš še na drobno narezane lešnike, indijske oreške, brusnice, rozine, arašide, skratka študent futr in pečeš še nadaljnih 10 minut. Če nočeš, da iz pečice vzameš oglje, kot sem ga vzela jaz pri svojem prvem poskusu, pazljivo glej na uro. Da bi ta granola zares bila granola, bi najbrž morala dodati še med ali javorjev sirup. Ampak zame je to vseeno granola. Skupaj z ovsenim mlekom in narezano banano jo nekaj minut kuham na majhnem ognju, tako, da postane res žmohtna in pacasta. In to je to. Miha si ponavadi doda še kakšno žlico domače marmelade, ker mu manjka cukra, meni pa je všeč prav takšna kot je. Pa dober tek!

Najbolj brano

Budapest's chic hot spots
Stunning views, pretty cool cafes, spectacular botanical garden, comfort food, early sunsets, busy…
Cesar Manrique in arhitekturne poslastice na otoku Lanzarote
Na otoku Lanzarote je živel en res fin gospod. Slišal je na ime Cesar Manrique in bil je čisto zar…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
UA-73458213-3