Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Moj ne tako skrivni zeleni svet

Včasih me prime, da v roke vzamem telefon in poškljocam tamale in tavelke, taboge in čist tadivje, košate in mesnate, vse moje rožce. Tedne in mesece kasneje se pogosto zgodi, da držim telefon v eni roki in teglc v drugi in štejem koliko novih listkov je zrastlo v zadnjih n-tih dneh. In ta nedelja je bila dan za te reči. Za preštet listke in poškljocat nove slikce, da bom kmalu spet štela. 


Ob Gardskem jezeru sva narobutala mimoze in jih v predalu zadnjih vrat v avtu pripeljala v Ljubljano. Prav zares popestrijo družbo potakjencev, kajne? Pa stekleničke od piva, sladko-kisle omakce, pudra, arganovega olja, vintage coca cole in kozarec oliv. Na drugi strani zadnji sončni žarki, po sedmi zvečer. Voham poletje!


Tale majava Ikejina stalaža se zatrese vsakič, ko z nje vzamem kakšno reč, ampak dokler služi svojemu namenu - plaža za rožce - je all good. Desno nova polička za nad posteljo, pa posodice marmelad in avokadoti.


Potakjenci pilej in kamenčki s potovanj. Te pileje so kar divje, sploh zgornja sredinska poganja listke vsepovprek. Zraven pa monstera in roza šeleshamer za ozadje. Ker #plantsonpink in ne dovolj pogumna Alja, da bi dejansko pobarvala steno na roza.


Olivna barva mi je ljuba, a spet je le karton. Imava pa vsaj sivo steno in cvetočo magnolijo sredi dnevne!


Peperomia polybotrya kraljuje na novem podstavku, zaradi katerega sva na poti iz Verone v Padovi zavila z avtoceste in se na velikonočni ponedeljek obdarila v Ikeji. Peperomiji družbo dela še Calathea, avokado in vejica dišeče mimoze.


Lansko pomlad me je Miha peljal v Vrt kaktusov v Seči. V enem letu je tale skuštran na levi iz vijolčnega postal zelen, ampak meni se zdi, da mu čisto paše. Taščin jezik mi je v dar poklonila razredničarka v četrtem razredu, ker sem skozi leto pridno skrbela in zalivala rastline. Spatifil mi je Miha kupil enkrat kar tako, prekrasno sukulento na podstavku v sredini pa sem si podarila sama, ker zakaj pa ne.

Pa še mizica, ki sva jo naredila sama, betonski teglc, ki mi ga je naredil oči in potaknjenec monstere za katerega sem žrtvovala najlepšejši list in je v dveh mesecih pognal že dobrih deset centimetrov korenin. Rozika je pa stromanta, lepa ane?

Komentarji

Najbolj brano

Budapest's chic hot spots
Stunning views, pretty cool cafes, spectacular botanical garden, comfort food, early sunsets, busy…
Čarobno skandinavsko stanovanje in advent v Zagrebu
Letošnje praznično vzdušje se je pri naju pričelo veliko prej kot v preteklih letih. Mraz in sneg …
8 dodatkov za popestritev poličk
V petek zvečer sva ob pici in koli sestavljala novo komodo Gammelgab iz Jyska. Legokocke za odrasl…
Udobje domače terase
Življenje v Ljubljani imam neskončno rada, edino kar mi manjka je kakšen balkon, terasa in mali vr…
UA-73458213-3