Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Ni je čez domačo pico!Midva sva ena prava picoljuba. In po zares ogromno pojedenih picah z lahkoto zatrdiva, da je domača še vedno najboljša (v resnici ji še najbližje pride tista, ki sva jo jedla v Rimu, v La Boccacci, pa ljubljanska 5-6 kg). Na tale deževen vikend sva si jo privoščila kar dvakrat!


Taprva skrivnost je v domačem testu, tadruga pa v paradižnikovi mezgi. Paradajzov zos a la moja mami gre nekako takole: na olivnem olju popražiš česen in dodaš rjav cukr, ko se česenček lepo obarva v lonec dodaš paradižnikovo mezgo, začiniš z domačo baziliko in pokuhaš. Vmes, ko pacaš zos, prižgeš pečico da se ogreje.
Ko razvaljaš testo, ga namažeš z zosom in obložiš z na tanko narezano rdečo papriko in luncami čebulce. Na brezmesno pico dodaš še češnjevčke, narezane na čim tanjše rezine. To osnovo pečeš na dvesto stopinj dobrih deset minut. Ko timer odzvoni, na mesno pico dodaš salamo. Tadomača najbolj paše, se razume. Pečeš nadaljnih pet minut. Vmes naribaš Jošta, feto in narežeš olive. Ko do konca obložiš pico, pečeš še par minut, da se sirček lepo stopi et voila! Pa dober tek!


Komentarji

Najbolj brano

Fuerteventura, prvi dan • Nikamor brez dežnika!
Po dolgi in skorajda neprespani noči pod klimo na madridskem letališcu, sva ob devetih zjutraj po …
Sobne rastline za v spalnico
Sobne rastline pri naju doma veljajo za osrednji dekorativni element in tako so svoje mesto našle t…
Lova punctatum
Pred dnevi sem v vrtnem centru Kalija odkrila nekaj povsem novega - rastline Lova , ki rastejo iz l…
Lanzarote, drugi dan • Po vulkanih in vinogradih
Vremenska napoved je kazala, da imava za Lanzarote samo dva lepa dneva, zato sva se odločila, da n…
UA-73458213-3