Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Malčka za v službo


Še v času bonov sem imela najrajši malčko od doma. In ker ta ljubezen še vedno traja in vsako jutro ob prihodu v službo potiho začnem odštevat do kosila, ko iz ruzaka (ja vem, nisem damica, ampak v službo se poleti in pozimi vozim s kolesom in torbica ni ravno najbolj priročna za moje dirkanje) na plan potegnem svoj mon bento. Največkrat zadiši po kakšni kaši (ješprenova, ajdova, bulgur ali kuskus) s kupom zelenjave. Ko sem večer poprej preveč lena, si vzamem kakšen namaz in štručko iz pekarne na poti. Ko pa se spravim zares in se delam fino gospodinjo, potem pa nastane takšna poslastica!

Zelenjavna priloga


Sladki krompir, korenje, ohrovt in cvetačo opereš, narežeš, postaviš na pekač, premažeš z oljem, posoliš, na cvetačo dodaš še kurkumo in slabe pol ure pečeš na 200 stopinj. V vmesnem času skuhaš brokoli. Za konec pa lahko po želji na hitro popražiš mešana semena in jih potrosiš po zelenjavi.

Falafel


Tokrat sem falafle naredila kar iz kupljene mešanice. Maso samo zaliješ z vrelo vodo, počakaš deset minut, da se napoji, in oblikuješ manjše kroglice. Falafle lahko ocvreš v olju ali pa popečeš v pečici. Zložiš jih na tortiljo, jo obložiš z mlado špinačo, ocvrtimi listi listnatega ohrovta in še kakšnim koščkom zelenjave iz priloge. Tortiljo seveda na debelo premažeš še s humusom ali pa jo le zviješ in v humus pomakaš ob jedi.

Humus


Domač humus je zares enostaven za pripravit! Po najinem receptu v mikserju zmešaš kuhano ali popečeno čičeriko (ki je veliko boljša od tiste kupljene v konzervi ali kozarcu), olivno olje, curry, sol, popražen sezam, ožameš limono in po potrebi dodaš vodo, da vse skupaj še malce zmehčaš. Pa dober tek!

V sodelovanju z Mon Bento

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Dolomiti • 2-dnevni pohodniški izlet
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite . Vsakič znova se začudiva, kako so v re…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
UA-73458213-3