Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

7 čudovitih knjig za ljubitelje sobnih rastlin


Ko sem v dunajski muzejski knjigarni v roke prijela knjigo z naslovom Plant style, sem se v trenutku zaljubila. Hkrati pa sem se zamislila in ugotovila, da kljub moji gromozanski ljubezni do sobnih rastlin v resnici o njih nisem še nič kaj dosti prebrala. Z izjemo pinov na Pinterestu in googlanjem seveda. Čisto drugačen občutek pa je, ko v rokah držiš na fin papir natisnjene fotografije in zapis. Zadnjič na Dunaju smo se z Evo in Mihatom pogovarjali tudi o tem, kako zelo radi nakupujemo knjige, ki pa potem žal počivajo na domačih policah in se kar precej načakajo, da pridejo na vrsto. Vsi trije pa smo se soglasno strinjali, da raje kupimo talepe knjige, tiste, ki jih kadarkoli lahko vzameš v roke, jih prelistaš, te navdahnejo, ob enem pa izveš še kaj novega. In ker se današnja objava vrti okoli knjig, sem se odločila, da z vami delim en kupček takih, ki jih boste v roke vzeli na deževno popoldne in ob skodelici čaja načrtovali naslednji obisk cvetličarne, redekoracijo vašega doma in se lotili fotografiranja vaših #shelfiejev.

Plant style 
Knjiga Plant Style: How to greenify your space je plod dolgoletnega prijateljstva in ljubezni do zelenja Jacqui Vidal in Alane Langan. Avtorici, ki sta sicer šefici super uspešnega avstralskega studia Ivy Muse, pravega raja za ljubitelje sobnih rastlin in šik dodatkov za dom., v knjigi delita skrbno izbrane nasvete za izbor primernih lončnic, skrb zanje, ideje za stiliranje ter čudovite fotografije izjemno estetskih prostorov odetih v zelenje.

Urban jungle: Living and Styling with Plants


Ko sem pred kakšnim letom začela bolj intezivno gojiti ljubezen do sobnih rastlin, sem med brskanjem na Pinterestu naletela na blog Urban jungle bloggers in imela kar naenkrat odprtih miljon zavihkov. Lani pa sta avtorja Igor Josifovic in Judith de Graaff izdala še knjigo Urban jungle, ki jo krasijo fotografije Line Skukauske in ilustracije Saar Manche. Navdihujoče čtivo za vse ljubitelje zelenja in tiste, ki iščete ideje kako obogatiti vaše domove!

Evergreen : Living with Plants


Tip knjige, ki jo primeš v roke, ti zastane dih in je nikoli več ne želiš odložit #sampovem.

Living With Plants : A Guide To Indoor GardeningSophie Lee, lastnica Londonskega botanical styling studia geo-fleur, v knjigi Living with plants izpostavlja izboljšano kakovost bivanja, ki jo lahko v še tako malem prostoru dosežemo z umestitvijo sobnih rastlin. Le-te na nas učinkujejo anti-stresno, izboljšujejo zrak ter nam sredi mestnega vrveža krojijo košček narave. Bukva je še posebej primerna za vse ljubiteljice naredi-sam-projektov in dečkote, ki bi radi presenetili svoje drage - čaka vas namreč več kot 30 DIY idej!

House of Plants : Living with Succulents, Air Plants and Cacti

Prekrasen priročnik o skrbi za zračne rastline, kaktuse in sukulente. Skupaj z nasveti kako narediti potaknjence za svoje najbližje!

Loose Leaf : Plants Flowers Projects Inspiration
Izjemna zbirka fotografij zelenih kreacij iz pod rok Wone Bae ter ideje za dvanajst naredi-sam projektov. Knjiga za umetniške duše in vse tiste, ki bi se radi podučili o ustvarjanju sodobnih cvetličnih skulptur.

Indoor Green: Living with Plants
Preplet zgodb ljubiteljev sobnih rastlin iz celega sveta in navdihujočih fotografij njihovih domov.

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Dolomiti • 2-dnevni pohodniški izlet
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite . Vsakič znova se začudiva, kako so v re…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
UA-73458213-3