Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Narodni park Durmitor


V Črni Gori sva obiskala vseh pet narodnih parkov, najbolj pa naju je očaral Durmitor. S svojo mogočnostjo in raznolikostjo nudi obilico možnosti za preživljanje aktivnih počitnic, hkrati pa ducate skritih kotičkov omogoča odmik in sprostitev v objemu neokrnjene narave.

KAJ POČETI?


Durmitor so v prvi vrsti gore in vse povezano z njimi - za pohodnike se vedno najde zanimiv vrh (iz ogromne planote se dviga kar 48 dvatisočakov) Midva sva se povzpela na Prutaš 2393 m in najvišji vrh Črne Gore, Bobotov kuk 2523 m. Med pohajkovanjem boste slej kot prej naleteli tudi na kakšnega izmed 18 ledeniških jezer, lahko se užitkom predajate tudi na gorskem kolesu ali s cestnim kolesom prevozite nekaj najlepših gorskih cest, kar sva jih kdaj videla; pozimi pa lahko po gorskih pobočjih tudi smučate.


Okoliške reke so med gorami ustvarile mogočne, globoke kanjone. Med njimi izstopa kanjon reke Tare, ki je za Grand Canyonom v ZDA drugi najgloblji kanjon na svetu. Na reki Tari lahko raftate do onemoglosti, se prek kanjona spuščate z ziplineom, ali opazujete zeleno-modro gorsko lepotico z nekoč največjega betonskega mostu na svetu, Đurđevića Tara, s katerega lahko skočite tudi z bungeejem. Naravne lepote zaokroža še na tisoče vrst dreves, rož in živali. Še nikjer nisva videla toliko gorskega cvetja in toliko čudovitih metuljev, kot na Durmitorju. 

Sredi gorske planote je zrasel tudi turistični kraj Žabljak, kjer najdete vse potrebno, od velikega supermarketa, do butičnih gostiln in restavracij, pekarne, hotele, banko, pošto in nepregledno število ponudnikov raznih športnih avantur. Za prenočevanje in sprostitev pa bolj priporočava spanje v kakšni od številnih tradicionalnih gorskih hišic v okoliških krajih, ali še bolj preprosto in v stiku z naravo: kampiranje v kakšnem od številnih kampov.

KJE PRESPATI?


Midva sva izbrala kamp Razvršje, ki se nahaja na odlični lokaciji - od Žabljaka je oddaljen dober kilometer, od prekrasnega Črnega jezera pa dvajset minut hoje - ponuja pa vse, od prostorov za kampiranje do apartmajev in bungalovov v tradicionalnih hiškah. Najeste se lahko v njihovi restavraciji z domačo hrano iz lokalnih pridelkov, se sproščate v savni ali na masaži, najamete kolo, snowboard ali krplje ter vse potrebno za pohodništvo. Kamp vodi domačin Mišo, ki pozna vsako ped narodnega parka in vam bo z veseljem pomagal pri načrtovanju pohodov, organizira pa tudi rafting na Tari, zip-line, safari z džipom, turno smučanje, kiting na snegu, skratka vse, kar si lahko zamislite.


Najbolj brano

Sobne rastline Q&A • nasveti za začetnike, o negi, pripomočkih in o najini džungli
V prejšnjem Q&A smo obdelali  izbiro primernih sobnih rastlin , razmnoževanje  in potaknjence , iz…
Najinih 25 pohodov v letu 2019
Zares se sploh nisva zavedala, kako zelo pridno sva letos nabirala kilometre in višince. Med drugi…
Zimski Vrh Korena in Kompotela
Ker obožujeva sneg in ga v dolinah žal nisva našla, sva letošnje božično-novoletne praznike izkori…
Zimski vzpon (skoraj) na Mangartsko sedlo
Težko je z besedami opisati, kako zelo nama je pri srcu Mangartsko sedlo. Včasih se nanj zapeljeva…
UA-73458213-3