Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Sarajevo - ljubezen na prvi pogled


Sarajevo je ljubezen na prvi pogled. V bistvu je bila za naju oba ljubezen in želja že veliko prej in končno sva jo uresničila!

Na seznam (in to kar na prvi dan) najinega Balkan roadtripa se je uvrstil šele tik pred zdajci in v pomanjkanju planiranja sva ga morda raziskala malce okrnjeno. Prav nič pa ni pomagalo, da sva si zanj vzela zgolj en dan in da je bil ravno ta dan največji muslimanski praznik v letu (Bajram) in je bila večina trgovin in stojnic na sloviti Baščaršiji zaprtih. Tako sva si lahko ogledala le majhen delček vsega, kar ponuja to edinstveno mesto, ki pa naju je vseeno prepričalo, da je vredno ogleda in več časa. Gotovo se vrneva!


Priporočava vzpon na razgledni točki Zmajevac in Bijela Tabija, od koder je po najinem mnenju najlepši pogled na mesto. Na Zmajevcu je tudi fina gostilna, kjer si boste po strmem in dolgem vzponu skozi slikovite stare ulice, hudo zaslužili okrepčilo. Sva pa tudi midva, navdušena hribolazca, prišla do zaključka, da se je kljub vsemu še najbolje gor zapeljati kar z avtom. Pot je resnično strma in naporna nad vsemi pričakovanji, sploh ob hudi vročini.


Še posebej poleti se ne pozabite ohladiti v zavetju starega mogočnega drevoreda na Ilidži, ki se vije vse do izvira reke Bosne. Vsaj v eno smer se sprehodite in uživajte v pogledu na krošnje in nekatere razkošne vile ob poti, nazaj pa si lahko za 15 mark privoščite vožnjo z eno od kočij, ki tukaj prevažajo turiste in plemstvo že več kot stoletje.

O obveznem kosilu in večerji v eni izmed čevapdžinic in lokalnem pivu Sarajevsko niti ne bova pisala. Sarajevo je res nujni postanek za vsakega popotnika in neskončen vir užitkov - kulturnih in kulinaričnih.

Najbolj brano

6 jezer, ki jih moraš obiskati v Dolomitih
Za vse pohodnike in izletnike, ki se radi odpravite v bližnje Dolomite, sva pripravila en seznam na…
Sobne rastline • 6 najpogostejših napak pri oskrbi lončnic
Najbrž se je vsakemu izmed nas zgodilo, da se je poslovil že od najmanj ene lončnice. Spominjam se…
10 najlepših zimskih pohodov
Gorski svet, odet v snežno odejo, ima svoj čar in z odprtimi rokami vabi v svoj objem. Škripajoč s…
Pohodniški raj na Otoku Krk • Uvala Mala in Vela Luka
Otok Krk večina obišče med poletnimi počitnicami in uživa predvsem v sončenju, kopanju, raziskovan…
UA-73458213-3