Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Sarajevo - ljubezen na prvi pogled


Sarajevo je ljubezen na prvi pogled. V bistvu je bila za naju oba ljubezen in želja že veliko prej in končno sva jo uresničila!

Na seznam (in to kar na prvi dan) najinega Balkan roadtripa se je uvrstil šele tik pred zdajci in v pomanjkanju planiranja sva ga morda raziskala malce okrnjeno. Prav nič pa ni pomagalo, da sva si zanj vzela zgolj en dan in da je bil ravno ta dan največji muslimanski praznik v letu (Bajram) in je bila večina trgovin in stojnic na sloviti Baščaršiji zaprtih. Tako sva si lahko ogledala le majhen delček vsega, kar ponuja to edinstveno mesto, ki pa naju je vseeno prepričalo, da je vredno ogleda in več časa. Gotovo se vrneva!


Priporočava vzpon na razgledni točki Zmajevac in Bijela Tabija, od koder je po najinem mnenju najlepši pogled na mesto. Na Zmajevcu je tudi fina gostilna, kjer si boste po strmem in dolgem vzponu skozi slikovite stare ulice, hudo zaslužili okrepčilo. Sva pa tudi midva, navdušena hribolazca, prišla do zaključka, da se je kljub vsemu še najbolje gor zapeljati kar z avtom. Pot je resnično strma in naporna nad vsemi pričakovanji, sploh ob hudi vročini.


Še posebej poleti se ne pozabite ohladiti v zavetju starega mogočnega drevoreda na Ilidži, ki se vije vse do izvira reke Bosne. Vsaj v eno smer se sprehodite in uživajte v pogledu na krošnje in nekatere razkošne vile ob poti, nazaj pa si lahko za 15 mark privoščite vožnjo z eno od kočij, ki tukaj prevažajo turiste in plemstvo že več kot stoletje.

O obveznem kosilu in večerji v eni izmed čevapdžinic in lokalnem pivu Sarajevsko niti ne bova pisala. Sarajevo je res nujni postanek za vsakega popotnika in neskončen vir užitkov - kulturnih in kulinaričnih.

Najbolj brano

14 pešpoti v okolici Novega mesta
Sončni pomladni dnevi kar kličejo po raziskovanju neznanih poti in letošnjo pomlad sva dodobra pre…
Dolomiti • 2-dnevni pohodniški izlet
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite . Vsakič znova se začudiva, kako so v re…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
UA-73458213-3