Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Parenzana - Cycling Slovenian coast

Ni lepšega, kot izogniti se gužvi na cestah in občudovati lepote naše obale na dveh kolesih, na poti, narejeni samo zate in z vetrom v laseh.


Kolesarsko pot na trasi bivše železnice Trst-Poreč sva prevozila po njenem slovenskem delu med Koprom in mejo na Dragonji. Ta del je tudi najbolj asfalten in najmanj naporen na celotni trasi. Pa tudi tako lep, da tista dva klanca zmoreš za hec in sploh ne veš, kdaj sta mimo, ko pa so razgledi tako dih jemajoči. 


Žal pot ne gre skozi Piran pa tudi skozi Izolo se pelješ bolj po zaledju, lahko pa seveda vedno skočite malo po svoje in se kasneje spet priključite poti.


Sicer pa se boste najprej zapeljali po pravi kolesarski avtocesti med Koprom in Izolo, nato kratek čas brusili gume po makadamskih poljih, se povzpeli nad Izolo in potovali skozi tunel, ki mu sledi spust v Strunjan pa spet vzpon in skozi še daljši in lepši tunel v Portorož. 


Tam se spustite v Lucijo in po obalni poti v Sečo (kjer lahko obiščete opevani Vrt kaktusov!), ob Jernejevem kanalu do vhoda v Sečoveljske soline in naprej do mejnega prehoda na reki Dragonji. 


In prav vsak košček poti je čudovit, tako da se sploh ni problem vrniti po isti poti nazaj in vse videti še enkrat. 


Z manjšim ovinkom, nazaj grede skozi Izolo, sva naredila kar 52 kilometrov, a je bilo vse skupaj mala malca. In komaj čakava na repete!

Najbolj brano

Budapest's chic hot spots
Stunning views, pretty cool cafes, spectacular botanical garden, comfort food, early sunsets, busy…
Čarobno skandinavsko stanovanje in advent v Zagrebu
Letošnje praznično vzdušje se je pri naju pričelo veliko prej kot v preteklih letih. Mraz in sneg …
8 dodatkov za popestritev poličk
V petek zvečer sva ob pici in koli sestavljala novo komodo Gammelgab iz Jyska. Legokocke za odrasl…
Udobje domače terase
Življenje v Ljubljani imam neskončno rada, edino kar mi manjka je kakšen balkon, terasa in mali vr…
UA-73458213-3