Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Sobota po najinoSkozi center Ljubljane sva se sprehodila do Tivolija, v tamkajšnji rastlinjak.cvet Aloe vere
Kakšno uro sva občudovala zelenje tropskih predelov in pa tiste tabodeče, ki rastejo na s hranili revnih tleh. Predvsem kaktuse sva pofotografirala z vseh možnih kotov in pri tem neznansko uživala.


Botanični vrt sva zapustila s Kostusom v rokah in se ob prvih kapljah podala proti tržnici. 


Kupila sva zelene veje z rdečimi bunkicami, ki se, po besedah branjevke, v zgodnjih fazah prodajajo kot šparglji za v juho, sedaj pa služijo zgolj za okras.


Ob prihodu domov, sva stanovanje obrnila na glavo, pospravila in pomila vse, kar je bilo na dosegu rok ter si mimogrede skuhala še epsko kosilo. Ob brskanju po Ikejinem katalogu je Alja nekajkrat prav milo predlagala, kako fino bi bilo, če bi odšla na izlet v Ikeo. Zunaj se je že temnilo, pozno deževno popoldne pa je bilo zares kot nalašč za šoping. Alja si najprej ni upala verjeti, da sem za, potem pa je vsa srečna odskakljala nazaj v tahmašne cunje in s ključem v vratih že težila, če se bom še dolgo rihtal. Dobro uro kasneje sva prispela v goriško Ikeo in se podala naravnost proti goram palet v pritličju, da le ne bi zmanjkalo omarice, po katero sva prišla. Na koncu pa sva si po troganju 14 kilske zadeve po celi Ikei v kontra smer (od blagajne, skozi celo pritličje in z dvigalom v zgornje nadstropje z razstavnimi prostori) premislila in izbrala drugo. Nakupila sva še nekaj reči, šla na kavico in froyo ter na poti ven ugotovila, da je Ikea združena z gromozanskim šoping centrom in šla  deset minut pred zaprtjem vsega skupaj še malo pošnofat naokoli. Devet minut od desetih sva čakala v vrsti, da sva kupila še štiri krožnike, ki so totalno uber kul. Vidno utrujena, ampak zelo zadovoljna, sva se odpravila proti domu in v hudem nalivu cijazila proti Ljubljani. Kljub temu, da sva domov prispela okoli pol enajstih, nisva mogla pričakati naslednjega dne. Vse je bilo treba sestavit takoj.


Omarico, stolčke, rože v košare, ki so se samo za to priliko pretvorile v teglčke in voila, najina spalnica je bogatejša za čisto pravi hygge bralni kotiček.

Kako navdušena nad novimi pridobitvami je Alja,
si lahko pogledaš na @aljaskrt Insta story!

Komentarji

Najbolj brano

Iz Zadnjice prek Doliča na Kanjavec in čez Hribarice na Prehodavce
V soboto popoldne sva sparkirala v Zadnjici in se povzpela na Dolič. Pot naj bi trajala štiri ure …
11 sobnih rastlin, ki jih lahko enostavno razmnožuješ v vodi
Za vse tiste, ki še niste začeli z razmnoževanjem sobnih rastlin in pa tiste, ki bi radi začeli, p…
Na Brano iz Logarske doline
Poletne zaobljube, da jo (vsaj) enkrat na teden mahneva v hribe se še vedno pridno drživa! Za vike…
Naredi sam • Opora za rastline iz mahu
Moss pole ali opora za rastline, narejena iz mahu , je super rešitev za večino rastlin z zračnimi ko…
UA-73458213-3