Lifestyle blog by Alja Nike Skrt & Miha Žgajnar

15. januar 2017

Plant of the month: CalatheaZadnjič sva se odpravila v Merkur po novo džezvo, domov pa sem prišla z ljubko malo Kalatejo. Sicer je malo boga, ampak jo bom že spravila v red. Kalateje so zares mične gospodične. Mogočni listi v tisočerih odtenki zelene so na spodnji strani ponavadi rdečkasti. Kraljica džungle izvira iz tropskih gozov Afrike in Azije zato ji ustreza vlažnost in ravnopravšnja svetloba - a pozor, Kalateja ne prenaša neposrednega obsevanja s sončnimi žarki! 

Vir: Pinterest
Sodi v družino marantovk (Marantaceae), ki obsega kar 150 različnih vrst! Vsaka izmed njih je nedvomno nekaj posebnega, še posebej zaradi barv in oblik lističev.

Domače poličke pridno polnim s sobnimi rastlinami, želja pa imam še ogromno. Odslej bom poleg rednih updejtov o avokado gangu, obiske botaničnih vrtov in nasvete za vzgajanje rožc doma, oplemenitila še s tanovo kategorijo Plant of the month. Vesela bom vaših predlogov!

SHARE:

1 komentar

  1. Uuuuu, kaj vse se človek nauči iz blogov. Doma imamo ogromno kalatejo, a šele zdaj vem za njeno ime. :) Je prava vodopivka, dva litra na teden spije. :) Ravno je odcvetela. Na vsake par let zacveti.

    OdgovoriIzbriši

Blogger Template Created by pipdig