Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Novoletno jutro


Silvestrovo sva letos… khm.. lani čisto zamočila. Ves dan sva bila na terenu in prišla v stanovanje tako utrujena, da sva šla ob desetih zvečer malo zadremat. Spomnim se samo še tega, da je zunaj nekaj časa pokalo, potem pa naju je že predramilo novoletno jutro … Legendi!Ampak ni nama bilo žal. Dejansko se je bilo prav fino zbuditi brez mačka in polna energije. Na hitro sva opravila z zajtrkom in se šla nastavljat sončnim žarkom po Ljubljani. Sprehodila sva se skozi post-apokaliptični center, ki je bil nastlan z ostanki noči in skoraj povsem prazen. Le sem in tja sva srečala kakšno izgubljeno dušo. Dan pa je bil prelep. Sonce je metalo dolge sence in dajalo dodatne barve stavbam, mraz pa je poskrbel za značilen zimski pridih vsemu skupaj.


Nadaljevala sva skozi Tivoli in mimo biotehniške fakultete ter po poti ob žici do Koseškega bajerja. Tu sem prvič videl zamrznjeno jezero in se skupaj z Aljo čudil in nasmihal neverjetni pokajoči melodiji ledene gmote. Sonce se je premaknilo že na najvišjo točko in zvabilo iz hiš tudi tiste, ki so šli šele zjutraj spat. Tako je bilo ljudi na poti vse več in tudi bajer je bil poln drsalcev, od otrok do upokojencev, igrali so hokej, vlekli sani, dirkali, skakali, padali po tleh, ali zgolj pohajkovali in se sestavljali po prekrokani noči.


Midva sva odklepetala naprej in odkrila nov motiv za fotkanje ob gozdnih poteh v Mostecu. Letošnja zima morda še ni bila radodarna s snegom, je pa zato mraz oblekel gozdno rastje v čudovite kristale, ki so jih sončni žarki naredili še bolj čarobne. Zimski gozdovi so res neizčrpen vir navdiha. Tudi meni je uspelo nekaj prvič pokazati Alji. In sicer sva ugotovila, da sploh ni pomislila, da obstaja kaj zanimivega na tej strani Rožnika in kar ni mogla verjeti, da ima Ljubljana tudi svoje smučarske skakalnice. Mislim, da se bova v bodoče še vračala. Popoldanski Rožnik je postal že kar poln sprehajalcev in tekačev, midva pa sva vse bolj čutila lakoto, tako da sva se počasi spravila nazaj čez Tivoli in Staro Ljubljano ter nadaljevala dan v kuhinji. To pa je že druga zgodba …


Več o najinih dogodivščinah pa najdeš na @mzgajnar1 in @aljaskrt

Komentarji

Najbolj brano

Budapest's chic hot spots
Stunning views, pretty cool cafes, spectacular botanical garden, comfort food, early sunsets, busy…
Čarobno skandinavsko stanovanje in advent v Zagrebu
Letošnje praznično vzdušje se je pri naju pričelo veliko prej kot v preteklih letih. Mraz in sneg …
8 dodatkov za popestritev poličk
V petek zvečer sva ob pici in koli sestavljala novo komodo Gammelgab iz Jyska. Legokocke za odrasl…
Udobje domače terase
Življenje v Ljubljani imam neskončno rada, edino kar mi manjka je kakšen balkon, terasa in mali vr…
UA-73458213-3