Social Media

Minestra za pogret!


Ljubim vikende, še posebej te tahladne, ko brez slabe vesti cel ljubi dan preživiš doma, se končno lotiš vseh gospodinjskih opravil, ki te čakajo že od ponedeljka, in odkljukaš tistih par reči na to-do listi (med katere seveda sodijo tudi Ljubeznice). Vikende pa imam rada tudi zato, ker lahko v kuhinji preživiva več časa. V soboto je kuhal Miha, danes pa sem bila na vrsti jaz.

Zavihtela sem kuhalnico in svojega dragega, ki je medtem odtekel desetko na minus deset, pričakala z enolončnico a la Alja.

Sestavine

Fižol, čičerika, korenček, jajčne testenine, čebula, česen, olivno olje, mleta rdeča paprika, paradižnikov koncentrat, zelenjavna kocka, lovor, sol in poper.
Količine po občutku!


Priprava

Na olivnem olju popražimo čebulo in česen, dodamo zelenjavno kocko, mleto rdečo papriko in sol. V pisker dodamo čičeriko in fižol*, korenčka, paradižnikov ekstrakt. Podlijemo z malček vrele vode. Medtem ko se župca kuha, jo vsake toliko premešamo ter po filingu dodamo še kakšno začimbico. Po kakšne pol ure oz. ko obliznemo kuhalnico in je to to, vmešamo še testenine.
* Fižol in čičeriko ponavadi skuham v večjih količinah, tako da sem ju tokrat že pripravljena vzela iz hladilnika (sicer pa priporočam, da ju obvezno namočite noč prej).

Ob temperaturah pod ničlo, nekaj na žlico prav fino paše. Veliki učki pa so nama še za večerjo postregli vsakemu po en zvrhan krožnik.

Pa dober tek!

Objavite komentar

Instagram

Theme by BD