Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat Slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Minestra za pogret!


Ljubim vikende, še posebej te tahladne, ko brez slabe vesti cel ljubi dan preživiš doma, se končno lotiš vseh gospodinjskih opravil, ki te čakajo že od ponedeljka, in odkljukaš tistih par reči na to-do listi (med katere seveda sodijo tudi Ljubeznice). Vikende pa imam rada tudi zato, ker lahko v kuhinji preživiva več časa. V soboto je kuhal Miha, danes pa sem bila na vrsti jaz.

Zavihtela sem kuhalnico in svojega dragega, ki je medtem odtekel desetko na minus deset, pričakala z enolončnico a la Alja.

Sestavine

Fižol, čičerika, korenček, jajčne testenine, čebula, česen, olivno olje, mleta rdeča paprika, paradižnikov koncentrat, zelenjavna kocka, lovor, sol in poper.
Količine po občutku!


Priprava

Na olivnem olju popražimo čebulo in česen, dodamo zelenjavno kocko, mleto rdečo papriko in sol. V pisker dodamo čičeriko in fižol*, korenčka, paradižnikov ekstrakt. Podlijemo z malček vrele vode. Medtem ko se župca kuha, jo vsake toliko premešamo ter po filingu dodamo še kakšno začimbico. Po kakšne pol ure oz. ko obliznemo kuhalnico in je to to, vmešamo še testenine.
* Fižol in čičeriko ponavadi skuham v večjih količinah, tako da sem ju tokrat že pripravljena vzela iz hladilnika (sicer pa priporočam, da ju obvezno namočite noč prej).

Ob temperaturah pod ničlo, nekaj na žlico prav fino paše. Veliki učki pa so nama še za večerjo postregli vsakemu po en zvrhan krožnik.

Pa dober tek!

Komentarji

Najbolj brano

Dolomiti 2018
Skoraj leto kasneje sva se končno spet odpravila v Dolomite. Vsakič znova se začudiva, kako so v r…
10 najlepših plaž na Cresu in Lošinju
Nisva še raziskala vseh jadranskih otokov, a nekaj je gotovo: otoka Cres in Lošinj sta med najlepš…
Sončni zahod z vrha Stola
A ne bi bilo fino, če bi jo lahko vsak dan po službi mahnila v gore po sončni zahod? Enkrat nama j…
Treking na Madžarskem・Fjällräven Vándortúra
Se še spomnite tistih dni, ko smo se kot otroci podili po gozdovih, hodili na taborjenja, peli ob …
UA-73458213-3