Social Media Icons

slide code

Photo

O NAJU
Sva Alja in Miha, pustolovska raziskovalca, poletna hribolazca, ljubitelja lepih reči, zbiratelja lončnic, krožnikov iz potovanj in starih fotoaparatov. En malček zmedena in ravno prav štorasta, skoraj nikoli pri miru, za vedno otroka in taprava uživača.

Ljubeznice pa so skrinjica najinih doživetij in idej. Neizmerno se veseliva vsakega vikenda, ko se lahko odpraviva v gore ali pa odkrivat slovenijo. Zelo zelo rada planirava tudi daljše pobege in odpotujeva kam na lepše. Ko pa sva doma, premikava pohištvo in krasiva stanovanje, še raje pa kaj dobrega skuhava in uživava v okušanju novih receptov.

Hvala, ker naju spremljaš!

social media icons 2

Search

category 1

HRIBI

category 2

ZELENJE

category 3

POTOVANJA

Ne zamudi nove objave!

Viševnik


Tokrat sva bila zelo pridna in se že zgodaj odpravila iz Ljubljane. Ob pol devetih zjutraj sva že začela hoditi izpred smučarskega centra na Rudnem polju na Pokljuki. Z goro sva opravila po najbolj popularni poti prek smučišča, nakar sva po slabi uri izredno napornega vzpona (še dobro, da sva štartala zgodaj, ker bi bilo kasneje še bolj vroče!) zavila s poti desno prek Kačjega roba.
Tukaj je pot postala lažja in mnogo lepša. Sprehajala sva se med borovci in opazovala okoliške vrhove, ki so kukali iz oblakov. Borovcem je sledila manjša dolina, polna kraških pojavov, nato pa sva se spet začela vzpenjati. Splezala sva na Srenjski preval, z njega pa na sam Viševnik.
Uživala sva v razgledih na Triglav in ostale julijske vrhove na eni strani ter na Pokljuko na drugi. Zopet sva si privoščila odlično malico (kruh Aljine babice, domačo klobaso njenega strica, kumaro z vrta in avokado). Na vrhu je bilo sicer precej ljudi, še več pa živali. Toplo vreme je poskrbelo za ogromne količine muham podobnih zveri, najbolj zanimivi in bistveno manj nadležni pa so bili krokarji. Spustila sva se po glavni poti na Viševnik, ki je ponudila nekaj novih lepih razgledov, dokler se ni prek pasu borovcev spet priključila poti, po kateri sva se vzpenjala prek smučišča navzdol.

Komentarji

Najbolj brano

Budapest's chic hot spots
Stunning views, pretty cool cafes, spectacular botanical garden, comfort food, early sunsets, busy…
Čarobno skandinavsko stanovanje in advent v Zagrebu
Letošnje praznično vzdušje se je pri naju pričelo veliko prej kot v preteklih letih. Mraz in sneg …
8 dodatkov za popestritev poličk
V petek zvečer sva ob pici in koli sestavljala novo komodo Gammelgab iz Jyska. Legokocke za odrasl…
Udobje domače terase
Življenje v Ljubljani imam neskončno rada, edino kar mi manjka je kakšen balkon, terasa in mali vr…
UA-73458213-3